Sa Calobra wandelparadijs Mallorca 2018

Sa Calobra is een klein dorp op het eiland Mallorca.  Het behoort tot de gemeente Escorca. Het dorp ligt 47 kilometer ten noorden van Palma aan de baai van Sa Calobra in de regio Serra de Tramuntana.
De baai en het dorp Sa Calobra zijn slechts op twee manieren bereikbaar, via de slingerende weg, of per schip over de zee. Via de weg overbrugt u in 14 km zo'n 800 meter. Vanaf het dok leidt een wandelpad in vijf minuten naar de beroemde kloof. 

Op sommige dagen wordt het dorp bezocht door maximaal 34.000 toeristen. Ze komen meestal met de bus naar Sa Calobra. Het kleine strand heeft een lengte van 50 meter en een breedte van 20 meter. Het is erg rotsachtig en heeft veel schaduwrijke plaatsen. In het hoogseizoen vindt u hier talloze zwemmers. Zwemmen is niet zonder risico's bij harde westenwind ontstaan gevaarlijke golven, daarnaast is de bodem erg rotsachtig. Helaas wordt het strand niet continu bewaakt door strandwachten. In de buurt van de baai zijn enkele bars, waar de talrijke bezoekers een drankje nemen en even uitrusten.

Via de weg is er een dagelijkse busverbinding tussen Alcúdia en  Sa Calobra, daarnaast varen dagelijks schepen naar Cala Tuent. Vanuit Palma naar Soller en vervolgens de historische tram naar Port de Soller. Slechts een paar meter afstand van het eindpunt in de haven zijn diverse bedrijven waar u een excursie kunt boeken naar Sa Calobra, Cala Tuent, Torrent de Pareis en s’Entreforc.

Het klooster van Lluczteres biedt speciaal voor wandelaars accommodaties aan in het klooster. Het is prachtig gelegen aan de rand van een brede open vallei.  Rond het klooster zijn er tal van restaurants, winkels en andere voorzieningen, die u het niet gemakkelijk maken om binnen het budget te blijven. Bijzonder interessant zijn de binnenplaats van het klooster en de basiliek-achtige, rijk versierde kerk. Op de eerste verdieping van het klooster is een klein museum gehuisvest. Sa Calobra heeft veel te bieden aan toeristen, hoewel het openbaar vervoer niet optimaal is, kunt u toch diverse excursies maken. In het hoofdseizoen is het erg druk in Sa Calobra en is het zeker niet zo stil als u van zo'n kleine plaats zou verwachten. Jongeren zult u minder aantreffen in het dorp, omdat het echte nachtleven ontbreekt, daardoor zult u tijdens uw vakantie heerlijk kunnen slapen in Sa Calobra.