S’Arracó landelijke rust op Mallorca

S’Arraco is gelegen in een prachtige vallei tussen bergen en bossen. S'Arracó is een klein stadje in de zuidwestelijke hoek van Mallorca, populair onder internationale bewoners die op zoek zijn naar een rustige plek om te wonen, met een goede toegang tot nabijgelegen steden.

Het dorp bestaat vooral uit traditionele stenen huizen, met behoud van de rustieke charme van het oude Mallorca.
Dichtbij Andratx en de uitlopers van de Sierra de Tramuntana, heeft S'Arracó heeft een turbulente geschiedenis achter de rug, ondanks zijn rustige uitstraling.

Het stadje heeft zelf niet zo veel te bieden, maar het is een uitstekend uitgangspunt voor vele activiteiten en ideaal om de omgeving in dit deel van het eiland te verkennen.
Het stadje bestaat voornamelijk uit woonwijken, maar heeft een kleine kerk, die dateert uit 1742.

Geschiedenis en cultuur van S'Arracó
S'Arracó komt van het Arabische woord ar.racon dat de hoek betekent. Het stadje maakte ooit onderdeel uit van een groter gebied dat zich uitstrekte van het kleine strand van San Telmo naar het klooster van 'Sa Trapa' en met inbegrip van het eiland Sa Dragonera. De geschiedenis was zelfs een beetje bloedig, waaronder een poging tot onafhankelijkheid van de regio Andratx en een verborgen basis van bandieten. Er waren ook aanvallen door piraten, die gevangen werden gehouden op het eiland Dragonera.
S'Arracó heeft ook een sterke Franse invloed, veel bewoners emigreerden naar Frankrijk, later keerden zij weer terug. Tegenwoordig herbergt S'Arracó een internationale gemeenschap, op zoek naar rust.

S'Arracó is geen plek om te winkelen,  maar in de nabijgelegen dorpen  Andratx en Port d'Andratx vindt u diverse winkels en boetieks. Het dorp heeft diverse restaurants, een bank en een winkel. De dichtstbijzijnde markt wordt gehouden elke woensdag in Andratx.

Belangrijkste attracties in S'Arracó
De belangrijkste attractie is het dichtstbijzijnde eiland Sa Dragonera, dat tegenwoordig een natuur- en zeereservaat is.  Er zijn regelmatig boottochten vanuit het nabijgelegen Port d'Andratx en San Telmo. Een populaire ontmoetingsplek bij wandelaars is het trappistenklooster "Sa Trapa".

In de buurt van S'Aracó kunt u verder wandelen, fietsen en duiken. Het natuurpark Puig de Galatzó in het Tramuntana gebergte ligt ook op loopafstand. Veel golfbanen liggen ook op korte afstand van S’Arracó, waaronder Camp de Mar en Andratx Golf Club.

Er zijn een paar lokale restaurants, sommige met een goede reputatie. De meest hotels serveren geen maaltijden, maar een aantal hotels met een uitstekende reputatie vindt u na slechts 10 minuten rijden, waaronder het vijf sterren hotel Castell Son Claret in Es Capdellà en het prachtige hotel hotel Villa Italia op een klif in Port d'Andratx.

Als u op zoek bent naar een woning in S'Arracó, de beschikbaarheid is zeer beperkt en de prijzen zijn relatief hoog. Voor een dorpshuis betaalt u zeker € 400.000,-  en voor een grote landelijke woning meer dan € 1.000.000,-. Er zijn een aantal vakantiewoningen, maar de meeste huizen worden permanent bewoond.