Weekendje weg Palma de Mallorca

Als u een weekendje weg wil met de vriendinnen, is Palma de Mallorca een uitstekende keuze. Palma is een relaxte maar toch een levende stad, prima voor een weekend, lang weekend of een weekje weg voor vriendinnen, vrienden of geliefden.

Met zijn levendige mediterrane sfeer, heeft Palma een scala aan cafés en bars met terrassen, waar u de sfeer kunt proeven. Voor het diner kunt u kiezen uit eenvoudige levendige tapasbars, verfijnde visrestaurants en zelfs  Michelin-sterren restaurants.
Er zijn winkels in overvloed voor elk wat wils van onafhankelijke boetieks, stijlvolle Spaanse merken (zoals Zara, Mango en Massimo Dutti), tot glamour designer winkels. U kunt van dit alles genieten, terwijl u omringd wordt door elegante architectuur, prachtige historische bezienswaardigheden en een verleidelijke kust.

Palma heeft vele gebieden, straten, restaurants en cafés om te verkennen, hieronder geef ik u een aantal ideeën over wat te doen tijdens een korte vakantie in Palma. Verblijf in de oude stad van Palma, zodat u als te voet kunt afleggen.
Wat is een goede manier om uw reis te beginnen in het relaxte Palma, neem 's avonds een drankje op het mooie plein genaamd Plaça de la Llotja. Om de hoek moet u voor heerlijke tapas, naar de taverne La Boveda (reserveren gewenst want het is een drukke plek). Bestel niet te veel de tapas zijn groot. Geniet van inktvis, de chorizo en een selectie van lokale en Spaanse kazen. Houdt u meer van vis en zeevruchten ga naar de buurman, het restaurant Caballito de Mar.

Begin de volgende dag het verkennen van de oude binnenstad. Dwaal door de straten gevuld met winkels, art nouveau architectuur en drukke cafés. Loop door de Avingida de Jaime III een van de meest elegante straten van Palma, Vervolgens gaar u door de Passeo de Born en de Calle Unío.

Stop niet voor een lunch of een drankje op de Placa Major plein, maar in plaats daarvan wandel langs de enorme overdekte markt en eetgelegenheden bij Mercat Olivar, waar verse vis, fruit en groenten te koop worden aangeboden. Er zijn tal van eetkraampjes om iets lekker, vaak lokaal geproduceerd voor de lunch te proberen. Als u op zoek bent naar een meer verfijnde lunch in dit gebied, stop dan bij Simply Fosh bij Hotel Convent de la Missio,

Vervolg uw route via de Ramblas, voorbij aan de kraampjes met bloemen.  Slenter zuidwaarts terug naar Placa Weyer en stopt voor heerlijke ijsje bij Amorino, waar de ijsjes worden gevormd in bloemen en de smaak Dulce de Leche is werkelijk super lekker. Wandel door de rustgevende tuinen en fonteinen naast Avenida D'Antoni Maura, terwijl u de kathedraal aan uw linkerhand kunt bewonderen.
Als u nog energie over heeft kunt u de kathedraal vandaag nog bezoeken, anders bewaard u dat voor morgen. Aan het eind van de tuinen is er vaak een kleine verzameling van lokale ambachtelijke kraampjes.
Na een intensieve dag, is het verborgen kust café Varadero, met een prachtig uitzicht op de zee en de kathedraal een ideale plek om te ontspannen.
Voor een avondje uit met de lokale bevolking gaat u naar Placa Drassana. Een elegante plek om te beginnen is het restaurant Sadrassana. Voor een aperitief, relaxen op de comfortabele sofa's en stoelen in de elegante overdekte binnenplaats.  Dit restaurant is gevestigd in een prachtig, pas verbouwd groot huis, neem ook een kijkje bij de kunstgaleries op de bovenverdieping.

Een goede plek voor een late night drankje is Es Baluard. De stijlvolle outdoor bar, restaurant en terras kijkt uit over de twinkly lichten van de baai van Palma.

Natuurlijk kan ik u voor de tweede dag nog meer adviezen geven, maar wellicht wilt u met uw vriendinnen, vrienden of geliefde zelf Palma ontdekken. Meer info vindt u op Palma de hoofdstad van Mallorca.