Parc de la Mar in Palma

Direct onder de beroemde kathedraal "La Seu" in Palma ligt het Parc de la Mar, een van de grootste stedelijke recreatiegebieden van de stad.

Ontstaansgeschiedenis Parc de la Mar in Palma
Oorspronkelijk bereikten de zeegolven de stadsmuren en reflecteerden de silhouet van de prachtige La Seu-kathedraal en het Almudaina-paleis.  Dit panorama was een van de mooiste ansichtkaartmotieven van de hoofdstad van het eiland Palma.

Na de aanleg van de snelweg Ma-19 in de jaren 60 werd het gebied van het huidige park verlaten als een gebied dat werd teruggewonnen van de zee. De bouw van een gigantische parkeerplaats en winkelcentrum was aanvankelijk gepland op deze plaats.

Maar het Mallorcaanse protest verhinderde dit plan. In de jaren 60, 70 en 80 werd hier het Parc de la Mar gebouwd. Dit ruime groene gebied was gepland door de Spaanse stedenbouwkundige Josep Lluis Sert i Lopez en de Spaanse kunstenaar Joan Miro.

Waar is het Parc de la Mar?
Het Parc de la Mar ligt aan de voet van de kathedraal La Seu in Palma. In het noorden strekt het park zich parallel uit aan de middeleeuwse stadsmuur van de Baluarte de Berard in het westen tot de Baluarte del Principe in het oosten. In zuidelijke richting loopt het park naar de havenpromenade Paseo Maritimo en naar de snelweg Ma-19.

Beschrijving van Parc de la Mar
Het gebied van het Parc de la Mar heeft een oppervlakte van 68.336 vierkante meter en strekt zich uit over verschillende niveaus. Het grootste deel van het park is een kunstmatig zoutwatermeer,  waarin de grootste attracties van Palma, de kathedraal La Seu en het Almudaina-paleis worden weerspiegeld. Te bewonderen is de hoogbouw Fontaine op dit meer; Het meer is omgeven door een geplaveide en met bomen omzoomde wandelpromenade. 

Het oostelijke deel van het park is beplant met uitgestrekte grasvelden en dennen, sparren en populieren. Er is ook een ruime kinderspeelplaats, die plezier biedt voor de kleine bezoekers, terwijl hun ouders kunnen ontspannen op een van de banken. Bovendien is het grote park beplant met tal van palmbomen en oleanders. Verspreid over het hele gebied zijn tal van moderne sculpturen.

Veel restaurants en cafés, evenals bankjes in het park nodigen u uit om te ontspannen en tot rust te komen.

Entertainmentprogramma in Parc de la Mar
Het Parc de la Mar is een locatie voor tal van kunst- en culturele evenementen, vooral tijdens de zomermaanden. Deze omvatten regelmatig, volksfestivals, openluchtconcerten, theatervoorstellingen en filmvertoningen.

Overdag bieden straatartiesten amusement. Meestal zijn het "levende" beelden die urenlang stilstaan, zelfs in de zomerhitte. Een magneet voor bezoekers is het evenementencentrum "Ses Voltes", een kunst-, cultuur- en evenementencentrum gehuisvest in de gewelven van de middeleeuwse stadsmuren.

Het Parc de la Mar, in de hoofdstad van Mallorca, is nu populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen als bestemming en ontmoetingsplaats.

Het Parc de la Mar is 24 uur per dag geopend. Onder het park is een ondergrondse parkeergarage verbonden door een ondergrondse oprijlaan met de Avenida de Antoni Maura.