Mallorca hotels blijven open tot half november

Duitse, Britse en Scandinavische, Nederlandse en Belgische vakantiegangers bevolken het eiland Mallorca voor de komende weken. De vraag naar het vakantie eiland Mallorca is enorm.

Kleine, middelgrote en grote hotelketens reageren nu en willen veel van hun accommodatie langer dan gepland open houden. Al jaren is het een van de belangrijkste doelstellingen van de politiek en het bedrijfsleven, de uitbreiding van het seizoen. Na de moeilijke jaren van de crisis, lijkt dit nu te worden bereikt. Normaliter sluiten veel hotels eind oktober, dit jaar willen vele hotels hun deuren sluiten medio november. Zelfs in het voorjaar waren de deuren in het jaar 2016 reeds twee weken eerder geopend.
Negen in plaats van acht maanden seizoen, "goed nieuws voor de toeristische sector en de economie van het eiland," aldus een van de hoteliers op Mallorca. De grote hotelketens zoals "Iberostar" "Riu", "Hipotels", "Barceló", en"Meliá" vragen om steeds meer hotelbedden tot diep in het najaar.

Het vliegveld Palma reageert op de toegenomen vraag, voor de wintermaanden zijn meer verbindingen tussen Palma de Mallorca en de andere Europese luchthavens beschikbaar zijn dan voorheen.