Vervoer vanaf het vliegveld Palma Mallorca

Hoe komt u het best vanaf het vliegveld Mallorca op uw vakantiebestemming? 

Voor de hand liggend is het openbaar vervoer, vooral als u binnen de stadsgrenzen blijft.
De buslijn 1 rijdt dagelijks ongeveer elke twaalf tot 13 minuten van het vliegveld "Aeropuerto" naar Plaça d'Espanya in het hart van Palma, zo luidt althans het schema. In werkelijk kan het zo zijn dat u een half uur moet wachten, want het aantal stoelen is beperkt en de vraag is erg groot. Toeristen betalen € 5,- voor een traject van zo'n 11 kilometer en maximaal vijf stops.
Het voordeel van de bus, als u op het Plaça d'Espanya in de bus blijft zitten kunt u later ook in andere plaatsen in het centrum van Palma uitstappen, zoals bijvoorbeeld bij de Paseo Mallorca of in de wijk Santa Catalina. Buslijn 1 gaat zelfs tot aan de haven. Als u een retour ticket koopt betaalt u € 8,-  ("ida y vuelta").

Hetzelfde geldt voor de buslijn 21, die elke 22 minuten van de luchthaven naar El Arenal rijdt. Een prima bus voor als u verblijft in El Arenal, eenmaal aangekomen op de Playa de Palma, wordt er om de paar meter gestopt bij een hotel, tot bijna aan Balneario 1.

Een taxi is natuurlijk comfortabeler. Reserveren is niet nodig, er zijn zo'n 400 taxi's actief  op het vliegveld Palma Mallorca. De auto's staan buiten bij de uitgang in een wachtrij. Ongeveer € 20, betaalt u naar het Plaça d'Espanya. Naar Cala Rajada betaalt u € 90,-, naar Alcudia € 70,- en ongeveer € 40,- naar Santa Ponsa. Voor koffers wordt extra kosten in rekening gebracht.

Goedkoper zijn de kleine minibussen, online tickets kunt u uiterlijk 24 uur voor vertrek kopen. Als iedereen aanwezig is vertrekt de minibus. Bij uw reservering moet u uw hotel van te voren doorgeven, u wordt immers bij uw hotel afgezet. Afhankelijk van de aanbieder betaalt u ongeveer 
€ 6,50 per persoon naar het centrum van Palma, naar El Arenal of Santa Ponça. Naar Port de Pollenca € 8,50 Euro per persoon en naar Cala Rajada (iets minder dan 80 km) per persoon ongeveer €9,50. 

De geel rode streekbussen vertrekken niet vanaf het vliegveld.