Badia Gran Mallorca klein rustig dorp

In het zuiden van Mallorca, op slechts 25 km van de hoofdstad Palma bevindt zich het kleine dorp aan zee Badia Gran. Zo'n 2000 inwoners telt het dorp dat is gelegen in de regio Migjorn. U kunt in Badia Gran op Mallorca echt ontspannen aan de prachtige turquoise Middellandse Zee.

Veel vakantiehuizen, hotels en kleine villa's bieden diverse mogelijkheden aan om te overnachten.
De naburige steden van Badia Gran zijn  Badia Blava en Bahia Azul.
Als u meer actie wilt moet u naar El Arenal dat is gelegen op 12 km of naar Playa de Palma op 17,5 km.  Hier vindt u lange zandstranden en kunt u flaneren en winkelen langs de promenade met palmbomen. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan één de vele vele bars, restaurants en clubs, genieten van mediterrane gerechten, muziek en dans.
In het dorp Badia Gran weet u een rustige avond te waarderen. Hier ontmoet u de lokale bevolking in de schilderachtige bars en restaurants en maakt u een wandeling door de straten van het dorp. Gedurende de dag ontmoet u de bewoners van Badia Gran, bijvoorbeeld in een van de supermarkten van het dorp, verder vindt u in Badia Gran een apotheek, een bank en een aantal kleinere winkels.

Elke zaterdag is er een markt in Badia Gran, lokale verse groenten en fruit uit de regio wordt er vooral aangeboden
Op de golfbaan Maioris, dat is gelegen op 4 km van Badia Gran kunnen golfers op een terrein van 60 hectare met 18 holes hun kunsten vertonen.  In oktober 2006 werd de baan geopend en sindsdien geniet de golfbaan van toenemende populariteit.

Omdat de plaats is gelegen aan de rotsachtige kust, moet u afdalen via vele trappen om de zee te bereiken. U komt dan op een soort houten zonneterras, dat werd gebouwd in de rotsen. De route wordt vooral gebruikt door mensen, die lokaal bekend zijn. Daardoor is het niet echt druk. In het naseizoen weten naturisten het echter te waarderen.
Het mooie zandstrand Es Trenc lint op 33 km van Badia Gran. Het witte zandstrand van Sa Rapita met haar turquoise wateren ligt 28 km zuidwaarts. Plezier voor jong en oud biedt het waterpark Aqualand (10 km).