Calonge beleef iets bijzonders op Mallorca

In het zuidoosten, op slechts 4,5 km van Cala d'Or en 7 km van Porto Colom, bevindt zich het stadje Calonge. 
De kleine nederzetting met zo'n 900 inwoners behoort tot de gemeente Santanyi, waar ook de plaatsen  s'Alqueria Blanca, Cala Santanyí het Llombards, Cala Llombards, Son Moja, Cala Figuera, Porto Petro, Cala d'Or en de Cap d'es Moro onder vallen.

In het kleine rustige dorp treft u geen toerist, die voor een levendige vakantie naar Mallorca komt. Deze toerist gaat direct door naar  Cala d'Or, voorbij aan Calonge. Calonge is een typische bestemming voor individuele toeristen. Het dorpje heeft een aantal interessante, oude schatten en bezienswaardigheden. Daarnaast schilderachtige straatjes, winkeltjes en een bijzonder restaurant, waar Italiaanse en Aziatische gerechten worden geserveerd, gerund door de Thaise Janya Mazzucato en haar Italiaanse echtgenoot Remo. In het hoofdseizoen moet u zeker tijdig een tafel reserveren.

In Calicant (Calle de Isaac Albéniz, 10) kunt u originele en ongewone meubels en decoratieve objecten kopen. De winkelruimte is volledig gevuld met kleine meubels, woninginrichting, tafellinnen en serviesgoed, maar ook veel kleine decoratieve artikelen, of u nu op zoek bent naar iets voor uw keuken, woonkamer, eetkamer of badkamer, iedereen vindt hier zeker een speciale accessoire voor het huis.

De vakantiewoningen in Calonge zijn centraal gelegen en deels voorzien van een zwembad. De regio is zeer geschikt om te wandelen en te fietsen. De plaatselijke kerk Iglesia de Sant Miquel, werd gebouwd in de 20e eeuw en is gelegen aan de hoofdstraat van Calonge.  Het gebouw werd gebouwd op basis van de tekeningen van de voormalige priester Antoni Maria Alcocer. In 1909 werd de kerk ingewijd door bisschop Campins.

Een voor Mallorca typische openlucht markt met een verscheidenheid aan groenten en fruit  wordt wekelijks op donderdag gehouden in het centrum.
De prachtige stranden in de buurt van Calonge vindt u in Cala Mondrago (12 km), S`Amarador (12 km), Cala Santanyi (14 km) en Cala Llombards (15 km).