Cala Falco strand Magaluf

Cala Falco is een prachtig ongerepte strand in het zuidwesten van Mallorca.
Cala Falco is een zeer mooi, klein en rustig strand gelegen ten zuiden van Magaluf in het zuidwesten van Mallorca. De zee is helder en ondiep. Het smalle maar diepe strand wordt omgeven door pijnbomen.

Het strand Cala Falco is 50 meter lang en 60 meter diep. Het is gelegen in een inham en beschut en beschermd tegen de wind. Het water is uitermate geschikt voor kleine kinderen (ondiep en helder), er is ook veel schaduw dankzij de omliggende pijnbomen.
Er is een kleine bar aan het strand en u kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn geen douches of strandwachten aanwezig. In het gebied kunt u goed snorkelen, een oud scheepswrak, ligt op ongeveer een kilometer ten oosten van het strand.

Cala Falco is niet gemakkelijk te vinden en een auto is van essentieel belang! Neem de weg naar Cala Figuera / Cala Falco, via Cala Vinyes. Als u Cap de Figuera bereikt via een eenrichtingsweg , sla dan rechtsaf. let dan goed op het bord dat verwijst naar het strand (bord links, strand rechts). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De toegang tot het strand gaat via een aantal (steile) trappen.

Cala Falco is lastig te vinden, daardoor is het strand meer populair bij de lokale bevolking dan bij de toeristen, maar juist daarom veel minder hectisch dan de stranden van de nabijgelegen Magaluf en Palmanova.

Cala Falco een heerlijk alternatief voor de vaak drukke stranden op het eiland Mallorca.