El Toro Mallorca

Het kleine dorpje El Toro ligt aan de zuidwestelijke punt van Mallorca, aan de westelijke rand van het kleine schiereiland. Palma, de luchthaven ligt op ongeveer 35 kilometer afstand. Hoewel El Toro ook een supermarkt heeft naast een paar kleine winkels bent u voor uw overige behoeften aangewezen op het nabijgelegen stadje Santa Ponsa.

Geschiedenis van El Toro
Er is weinig bekend over de directe geschiedenis van El Toro, maar als u in het verleden wilt duiken, kunt u deelnemen aan de Rey en Jaume Fiesta. Dit gebeurt elk jaar in het 2e weekend van september in de naburige stad Santa Ponsa. De landing van de toenmalige koning Jaume, werd gevierd met zijn leger, dat begon met de herovering van het eiland bezet door de moslims. Voor deze gelegenheid zal een middeleeuwse markt worden opgezet en ridderspelen worden opgevoerd.

Top 5 reistips voor El Toro
Sinds de renovatie is de haven Port Adriano niet alleen modern, maar wordt het ook steeds populairder in de jachtwereld. Zelfs bezoekers die meer op landrotten lijken, kunnen genieten van de nieuwe havenpromenade en het panorama van schepen die dansen op de golven.

De locatie van de haven heeft ook een positief effect op het strand van El Toro. Op het strand breken veel golven.  Het water is turkooisblauw en het strand is licht glooiend, wat vooral prettig is voor gezinnen met jongere kinderen. Het zand is prima en wordt gekenmerkt door een delicate gouden toon. Bezoekers kunnen gratis parkeren vlakbij het strand.
Aangezien Santa Ponsa in de directe omgeving ligt, wordt een daguitstap aanbevolen. De stad heeft niet alleen historische betekenis, ook het strand is met een lengte van 600 meter opmerkelijk. Parasols heeft u niet nodig, want een klein dennenbos aan het einde van het strand biedt schaduw.

Vrienden van waterglijbanen kunnen een dagje genieten in het Western Water Park in Magaluf.  Het park is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur, entree volwassenen vanaf 11 jaar € 29,00, kinderen 5 - 10 jaar € 20,-, 3-4 jaar € 10,-. Er zijn restaurants in het park, maar om beetje binnen het budget te blijven adviseer ik u iets te eten en drinken mee te nemen.

Sport en vrije tijd in El Toro
Het bijzonder chique en moderne duikcentrum "Duikcentrum Mar Baleare" biedt goede toegang tot de zeewereld buiten de haven. Het vriendelijke personeel is zeer behulpzaam en de instructeurs zijn uitstekend. Zelfs beginners kunnen hier een beetje perslucht ademen, het materiaal kan worden geleend. Het duikgebied ter plaatse  is aantrekkelijk en voor beginners. In Santa Ponsa worden meer watersporten aangeboden. Het strand daar is een beetje voller dan El Toro, maar er zijn ook een verscheidenheid aan activiteiten. De plaatselijke jachthaven verhuurt ook motorboten en zeilboten en natuurlijk zijn er ook jetski's.

In de directe omgeving van El Toro zijn er twee goed onderhouden golfbanen, Golf Santa Ponsa en  Golf Poniente.
Hoewel El Toro niet bijzonder groot is, verrast het met een verscheidenheid aan restaurants voor alle smaken en budgetten. Vlak bij de haven is de Trattoria Vino Del Mar. De keuken is overwegend Italiaans, vooral de vis en zeevruchten worden aanbevolen. De service en de prijs-prestatieverhouding zijn goed. U kunt hier ontbijten of genieten van een slaapmutsje met uitzicht op de haven en de zee.