Muro de wereld staat stil op Mallorca

Muro is gelegen in het noorden van het Spaanse eiland Mallorca. De gemeente heeft 6.700 inwoners, van wie ongeveer 14 procent buitenlanders zijn. Het belangrijkste dorp van de gemeente Muro heeft dezelfde naam.

Muro ligt 10 kilometer landinwaarts vanaf de baai van Alcudia, in de buurt van Port d'Alcudia. De plaats Muro, werd als nederzetting gesticht door de Romeinen. Tijdens deze periode bevond zich hier het landgoed Alzebeli. Het stadsbeeld van Muro wordt gedomineerd door de kerk Sant Joun Batista, die werd gebouwd in de 16e eeuw. Met zijn vierkante toren, lijkt het gotische gebouw erg Arabisch. De toren wordt verbonden door een smalle brug met de kerk. Erg mooi is het kleurrijke roosvenster aan de westelijke kant van de toren. Een andere kerk in Muro is het klooster Santa Anna. Santa Anna werd vroeger gebruikt als podium voor gevechten tussen stieren en vechthonden. Stierenvechten vindt nog steeds plaats in Muro.

Een andere bezienswaardigheid in Muro is het etnologisch museum van het eiland Mallorca, welke is gelegen in het noorden van het eiland. Het museum is gevestigd in een voormalig herenhuis en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van het eiland. Het museum is opgedeeld in twee delen. Op de begane grond bevinden zich, naast de kostuums en stoffen, zijn voornamelijk meubilair en apparatuur te zien uit de vorige eeuw. Er is bijvoorbeeld, een slaapkamer met prachtige wiegen, een volledig uitgeruste keuken en een grote woonkamer. Daarnaast vindt u hier een interessante collectie met schalen en gewichten en zelfs een apotheek inrichting. Op de verdieping van het tweede deel van het etnologisch museum, vindt men een grote kamer, met apparatuur uit de landbouw en de ambachten. Bijvoorbeeld, molenstenen, molens en een mandenmakerij.

Ver van de toeristische drukte lijkt in Muro de wereld stil te staan. Tijdens een excursie krijgt u de kans Mallorca vanuit een heel andere kant te leren kennen. Het langste strand van het eiland Mallorca is gelegen aan de baai van Alcudia, op slechts 5 kilometer van Muro.