Porreres Mallorca idyllisch, rustig en sereen

Het kleine rustige stadje Porreres ligt een beetje afgelegen van de hoofdweg Palma - Manacor, in de regio Pla de Mallorca. In Porreres wonen zo'n iets minder dan 6.000 inwoners. De naam van de stad komt van de de ridder Guillem de Porrera, die zeer betrokken was bij de veldslacht die werd gevoerd ten tijde van de verovering van Mallorca.

De belangrijkste bronnen van inkomen in Porreres zijn de wijnbouw, maar ook de handel in abrikozen. De in de 17e eeuw gebouwde parochiekerk Senyora de Consolació, bepaalt het gezicht van het dorp. Vanwege de grootte en de venster rozetten uit 1798 wordt ze ook wel als de kathedraal van het landelijke Mallorca bestempeld. De kerk is omgeven door hoge volwassen palmen. Binnen in de kerk zijn naast het altaar, prachtige tegels en afbeeldingen te bewonderen. Naast de ingang van de kerk staat een gedenksteen van Opispo Pedro Juan Campins Barcelo Mallorca, de bisschop van Mallorca in de periode 1898-1915.  Vanaf hier kunt u een bezoek brengen aan het op 4 km gelegen Santuarie de Montision, vanwaar u een prachtig uitzicht over het eiland heeft.

Het Santuari de Montision ligt ten zuiden van Porreres op een berg.Voor het klooster ligt een parkeerplaats. Via een trap bereikt u de binnenplaats van het klooster. In het jaar 1551 werd er een een religieuze school voor aspirant-priesters geopend, in de vroege jaren van de 19e eeuw echter weer gesloten. Daarnaast kunt u in de omgeving diverse musea bezoeken. Naast diverse werken van Cándido Ballester en Dionís Benàssar, worden ook twee originele schilderijen van Salvador Dali tentoongesteld in het museum dat is gevestigd in het stadhuis van Porreres.

Harley Davidson fanaten, kunnen terecht in de Harley Finca Mallorca in Porreres. Het rustieke complex is 40.000 m² groot en is ontworpen voor kleine groepen tot 15 personen en 15 motoren. De hele finca, het hoofdgebouw en de kamers zijn allemaal in de Harley stijl. Er is een ontbijtbuffet, BBQ bij zonsondergang, bier van de tap en nog veel meer. Er kunnen zelfs motoren worden gehuurd. Het adres van de finca: Bateria Zona Pas, Bustia Nr. 14, 07260 Porreres.

De drukbezochte wekelijkse markt wordt gehouden op dinsdag. Naast tal van groenten en fruit uit de regio, worden ook traditionele handwerken, kleding en schoenen te koop aangeboden. De kramen staan opgesteld vanaf het centrale plein in de schilderachtige straatjes, langs de vele bars.
Naast de traditionele volksfeesten, wordt in de herfst een groot stadsfestival Fira de Tardor gehouden.