Cas Català rustig alternatief nabij Palma

Het rustige Cas Català ligt op een steenworp afstand van de bruisende hoofdstad van Palma de Mallorca en biedt een ideale uitvalsbasis voor een leuke vakantie. De nabijheid van de hoofdstad Palma biedt naast cultuur ook diverse vrijetijdsmogelijkheden, daarnaast ligt het op slecht 20 tot 25 minuten rijden met de auto vanaf het vliegveld.
Cas Català is de groene buitenwijk van Palma en behoort tot de gemeente Clavà, de rijkste gemeente van Mallorca.

Geschiedenis Cas Català
Al in de jaren 1920 vestigden de eerste buitenlanders zich in het pittoreske dorp, waaronder talrijke beroemdheden. De eerste steen van het hedendaagse toerisme werd gelegd. De bouw van hotels begon in de jaren 1930, maar tot de jaren 1960 bleef de plaats een geheime tip.

De nabijheid van Palma verplicht bijna tot een of meer dagtochten. Van sightseeing tot musea tot winkelen.  Natuurlijk is er ook avondentertainment: u kunt kiezen uit de opera, verschillende theaters en natuurlijk talloze clubs, discotheken en bars. Een avondwandeling door de historische oude stad is eveneens een bijzondere ervaring.

Speciaal voor gezinnen met kinderen is een bezoek aan Marineland de moeite waard. Bijzonder populair zijn de dolfijnen, die ook in sommige shows te bewonderen zijn. In het geval van een zeldzame regenachtige dag is het aquarium in Palma een alternatief. Het Western Water Park in Magaluf is ook een populaire gezinsattractie. Het is gespecialiseerd in waterglijbanen, maar biedt ook een verscheidenheid aan zwembaden. Als u uitgeput bent, kunt u uitrusten op een gazon of een van de restaurants bezoeken.

In het westen van Cas Català lokt het bekende strand Cala Mayor met heel licht en fijn zand. Een speciaal kenmerk van dit strand is dat zelfs de lokale bevolking het graag gebruikt. Het strand is ook geschikt voor gezinnen met kinderen dankzij het langzaam aflopende strand, de verhuur van waterfietsen, parasols, ligstoelen en de aanwezige openbare toiletten. Degenen die in vrede willen zonnebaden en bereid zijn een ontdekkingswandeling te maken, kunnen het best in Cas Català blijven, de verborgen baaien belonen de ontdekkingsreiziger met veel privacy en individualiteit. Wie op zoek is naar meer actie, kan een quad huren en het achterland en de bergen achter Cas Català verkennen. Natuurlijk zijn er in en rondom Cas Català diverse watersportmogelijkheden.