Sant Llorenç des Cardassar natuur beleven op Mallorca

In het oosten van het eiland Mallorca, ongeveer 9 km van Manacor, bevindt zich de gemeente Sant Llorenc des Cardassar. Tot de gemeente behoren het gelijknamige stadje, maar ook de dorpen Sa Coma, S'Illot, Son Carrio, Son Moro en Son Moro Bonavista. Ongeveer 8.150 mensen wonen in deze kleine stad in de regio Llevant. Tot het jaar 1892 maakte Sant Llorenç des Cardassar deel uit van de gemeente Manacor.

De natuur rondom Sant Llorenç des Cardassar bestaat vooral uit olijfbomen, gaspeldoorn struiken en het groene landschap is met heide begroeid. Soms ontdekt u ook dennen en lavendel struiken. Als u wandelliefhebber bent zult u tijdens uw interessante ontdekkingsreis interessante ontdekkingsreis diverse vogels spotten.

De plaatselijke barokke kerk van Santa Maria del Bellver in zijn huidige vorm dateert uit 1654.
Verder vindt u in Sant Llorenç des Cardassar een aantal winkels, goede restaurants en leuke bars.

Een bezienswaardigheid in de omgeving is de verdedigingstoren Es Castell de sa Punta de n'Amer uit de 17e eeuw, gelegen op het schiereiland Punta de n'Amer op 15 km van Sant Llorenç des Cardassar. Het natuurgebied is gelegen tussen Cala Millor en Sa Coma en is via wandelpaden vanuit beide plaatsen bereikbaar. De archeologische opgravingen van Poblat Talaiòtic de S’Illot, bevindt zich aan de oostkust 12 km van Sant Llorenc des Cardassar in het dorp S’Illot.
Markt in Sant Llorenç des Cardassar, iedere donderdag wordt op de Calle Major een kleine markt gehouden. U kunt er verse groenten, fruit uit de regio, alsmede kleding en planten kopen.

Bovenal is echter Sant Llorenç des Cardassar een bestemming op Mallorca waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur.