Biniali wijndorp Mallorca

Vanuit Palma de hoofdstad van het eiland Mallorca is het met de auto slechts 26,4 km naar het dorp Biniali. Dit dorp behoort evenals de plaatsen Ca's Cana, Jornets, Ruberts, Sencelles en Son Arrosa tot de gemeente Sencelles en is gelegen in de regio Pla de Mallorca. In Biniali wonen slechts 220 mensen in een beschermd cultureel erfgoed. Bouwprojecten en bouwplannen worden streng gecontroleerd, omdat de identiteit van het dorp bewaard moet blijven.

Het omliggende landschap kenmerkt zich door de velden en akkers, met uitzicht op de naastgelegen imposante Tramuntana bergen. De parochiekerk Església Parroquial de Sant Cristòfol met zijn klokkentoren zult u niet over het hoofd zien. De eenvoudige uit zandsteen gebouwde kerk, met op het dak een ijzeren kruis werd gebouwd in de 16e eeuw.  Het altaar is verfraaid met een beeld van de heilige Christoffel.

Wijnbouw in Biniali
De wijnbouw is erg belangrijk in het gebied rond Biniali. In de omgeving vindt u diverse bodegas, ze nodigen bezoekers uit voor rondleidingen en wijnproeverijen. Zo ook op het in 2005 geopende wijnproeverij van de broers Miquel en Matias Batle Pastor in Biniali. De wijn in deze wijnproeverij is van de hoogste kwaliteit, de wijnen wonnen reeds diverse gouden, zilveren en bronzen prijzen o.a. uit Brussel en Madrid. De chardonnay werd ook bekroond, de fermentatie vondplaats in een vat van Frans eikenhout. Deze werkwijze is speciaal en wordt uitgevoerd door een paar wijnboeren. Elk jaar worden in de wijnmakerij Binigrau zo'n 90.000 flessen wijn geproduceerd.

Biniali heeft gezellige cafés en leuke bars, waar u heerlijke lekkernijen kunt proberen. Het park Merendero Biniali en de kronkelende straatjes in het centrum nodigen u uit om te slenteren en te ontdekken. 

Het grootste winkelcentrum van het eiland Mallorca, het Festival Park Outlets Marratxi, ligt op slechts 13 kilometer. Op slechts 550 meter van het centrum van het dorp Biniali bevindt zich in het dorp S’Hort Vell, een manege voor kinderen (ponyclub), die zich ook gespecialiseerd heeft in een therapie met paard voor mensen met een handicap. Tal van activiteiten worden aangeboden op de manege. Alle paardrij instructeurs en therapeuten hebben een professionele opleiding en de nodige ervaring.
Elke zaterdag wordt in het centrum van Biniali een markt gehouden, waar lokale verse groenten en fruit uit de regio worden aangeboden.

In Biniali kunt u verblijven in één van de te huur aangeboden huizen. In het hart van Mallorca vindt u rust en geniet u van de eindeloze zomerdagen. Vaak zijn de huizen uitgerust met zwembad en barbecue en beschikken ze over een privé parkeerplaats.