Alaró puur Mallorca

Alaró
Alaró is een klein stadje in het westen van het eiland Mallorca en ligt aan de voet van de Serra de Tramuntana.  De plaats wordt nauwelijks beïnvloed door het toerisme, met slechts een paar hotelbedden

Aangezien er geen parkeerplaatsen zijn en de straten te smal, moet men het stadje wandelend verkennen. In het centrum van Alaró, vindt u het stadhuis en het marktplein. 

Iedere zaterdag is er een kleine weekmarkt. Om verschillende redenen is Alaró nog steeds nationaal bekend, aan de ene kant door het Castell d'Alaró, met het prachtige uitzicht over het eiland. Het kasteel ligt ten noorden van de stad, op 824 meter hoogte en is een populaire bestemming voor wandelaars. Wie niet de gehele route wil wandelen, kan met de auto zo'n 3 kilometer de berg oprijden en vervolgens de auto parkeren. 

Hier vindt u een oude bergboerderij en het traditionele restaurant "Es Verger", een eenvoudige locatie met een goede keuken. Vooral de lamsschouder is bekend, maar ook de zelf gemaakte taarten en de uitstekende huiswijn zijn erg geliefd.

Alaró is ook bekend bij de wijnkenners en dan vooral het wijnhuis Castell Miquel . Op 4,5 hectare vindt de wijnbouw plaats, de rode druivensoorten  zijn Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot.  De Sauvignon Blanc (witte wijn) is erg bekend.