S'Horta Mallorca amandelbloesem en golf

In het binnenland van het eiland Mallorca ligt op 6 km van Cala d'Or en 7 km van Porto Colom, in het zuidoosten van Mallorca, de kleine idyllische plek S'Horta. Het behoort tot de gemeente Felanitx. De regio Migjorn wordt gekenmerkt door het vlakke land, iets zuidelijker loopt dit op tot 500 meter boven de zeespiegel. In S'Horta wonen zo'n 1.000 mensen.

In het centrum zijn er kleine supermarkten, een café, een bakker, een bank en een kerk, genaamd iglesia Sant Isidre. De voorzieningen zijn best uitgebreid voor een klein dorp. In de loop van de tijd zijn in het centrum bungalows en comfortabele appartementen gebouwd. U zult gemakkelijk accommodatie vinden te midden van de prachtige natuur, die uitnodigt om te fietsen en te wandelen.

Bekende kustplaatsen zoals Cala Ferrera (4.4 km) en Cala D'or (6 km), waar u heerlijke stranddagen kunt beleven liggen in de buurt.
Elke zaterdag is er een wekelijkse markt in het midden van de plaats, hier wordt vooral groente en fruit uit de regio te koop aangeboden.
Op 3,5 km afstand vindt u de Vall D'or golfbaan uit het jaar 1986. De golfbaan werd vergroot en de opening van het nieuwe 9-holes golfbaan vond plaats  in 1993. In een prachtige natuur kunt u uw hobby beoefenen. Het clubhuis heeft een zwembad en een goed restaurant.

Het Natuurpark Parc Natural de Mondragó met de baai Cala de Mondrago kan worden bereikt met de auto (13.5 km).  Hier vindt u een verscheidenheid aan plantensoorten, waaronder orchideeën, dennen- en eikenbossen. Er zijn gebieden die worden gebruikt voor agrarische doeleinden ( granen), er groeien ook vijgen,  amandel- en johannesbroodbomen. Veel reptielen, waaronder verschillende soorten slangen, hagedissen, schildpadden en kikkers, maar ook Iberische hazen, boommarters, wezels en vele andere dieren leven in het park.

Rond S `Horta bloeien de amandelbomen tijdens de amandelbloesem van eind december tot medio februari. De bloei van de amandelbomen is een bijzonder natuur spektakel dat u niet mag missen.