Motor vakantie op Mallorca

Mallorca is een perfect eiland voor een motor vakantie. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden, een georganiseerde reis, waarbij u vaak zelf de heen- en terugvlucht moet boeken. Duitse organisators bieden dan vaak een georganiseerde vakantie, met motor naar keuze en accommodatie aan. Daarnaast kunt u natuurlijk zelf een motor huren op het eiland Mallorca, er zijn verschillende verhuurbedrijven. Motoren zijn te huur in alle klassen.
Het mooiste is eigenlijk een motor vakantie op de eigen motor. U moet dan echter zowel de heenreis als de terugreis als deel van uw vakantie aanmerken. Een dergelijke tocht is immers niet voor iedereen weggelegd. De route kunt u natuurlijk zelf bepalen, maar zowel de Alpen, Zwitserland, de Franse regio's zoals de Provence, Languedoc-Roussillion en de Noord Spaanse Middellandse Zee kust zijn zelf al meer dan de moeite waard. Culturele en historische steden zoals  Avignon, Arles, Nîmes, Narbonne of Cadaques vindt u op uw route. Neem gerust een pauze met overnachting en geniet van al het mooie, dat deze plaatsen hebben te bieden. De tocht mag gerust een paar dagen langer duren, de veerboot vertrekt immers dagelijks en voor motorrijders is er eigenlijk altijd wel een plaatsje vrij.
Een beetje voorbereiding is wel noodzakelijk, goede routes vindt u vaak naast de snelweg en tevens gunstige overnachtingsmogelijkheden. In twee tot vier etappes kunt u Barcelona bereiken. Na een boottocht van zeven uur meert de veerboot in de haven van Palma aan. Vanuit Barcelona kunt u ook de veerboot nemen naar Alcudia.  De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen. Voor meer info zie directferries.nl.
Als u eenmaal Mallorca heeft bereikt zult u er snel achter komen geen enkele weg is gelijk, elk heeft zijn eigen charme. Mallorca u zult ervan genieten ook op twee wielen.