Mallorca intercitybus vliegveld

Zo'n 18.000 meer mensen maakten het afgelopen zomerseizoen gebruik van de intercitybus van het vliegveld op Mallorca. Zoals de verkeersafdeling van de Balearische regering aankondigde, reisden dit jaar bijna 230.000 passagiers van en naar de luchthaven in de rode en gele voertuigen.

In het pre-Corona-jaar 2019 stapten maar liefst 212.000 mensen in de bussen. Veel autoriteiten en bedrijven noemen het jaartal 2020 meestal niet, aangezien er kort na het uitbreken van de coronapandemie nauwelijks vakantiegangers naar het eiland kwamen.

Vanwege de hoge aantallen dit jaar, beoordeelt de regering van de Balearen de Tib-Bus als een alternatief voor vakantiegangers voor huurauto's en taxi's. Dit wordt ondersteund door het feit dat de drukste route groeide met 35,4 %, dit betreft de route tussen de luchthaven en Can Picafort.

Er zijn in totaal vier lijnen tijdens het zomerseizoen: de A42 naar Cala Bona via Porto Cristo, S'Illot, Sa Coma en Cala Millor, de A32 naar Can Picafort via Playa d'Alcúdia, Port d'Alcúdia en Playa de Muro , de A11 naar Camp de Mar via Santa Ponça, Costa de la Calma en Peguera en de A12 naar Magaluf via Costa d'en Blanes, Son Caliu en Palmanova.