Camp de Mar vakantie Mallorca 2024

De badplaats Camp de Mar ligt aan het strand in het zuidwesten van Mallorca, in de buurt van Andratx. Camp de Mar is speciaal gebouwd als een toeristische trekpleister, verwacht hier echter geen hoge gebouwen en bars.  Deze verfijnde badplaats wordt omringd door kleine exclusieve hotels en is populair onder mensen met een goed gevulde beurs en beroemde mensen, die in grote getale massaal tijdens de zomermaanden naar Camp de Mar komen.  Camp de Mar heeft een perfect schoon strand met een kleine maar sfeervolle houten brug die zich uitstrekt tot een rotsachtig eilandje, genaamd la Illeta. Op Illeta kunt u genieten van een lunch of een drankje en zitten in een kleine hut.
Het landschap maakt deze stad zo idyllisch, met kristalhelder water en spectaculaire rotspartijen.

Geschiedenis en cultuur van de Camp de Mar.
Het eerste hotel dat gebouwd werd in Camp de Mar dateert uit het jaar 1932. De beroemde spion Thomás Harris, kocht een huis in deze stad in het jaar 1949. De groei van deze stad kwam echt op gang in de jaren 80 en is tot op de dag van vandaag blijven groeien.
Camp de Mar is ook geliefd bij een groot aantal beroemdheden, met name Claudia Schiffer, die er ooit een huis kocht.
Ondanks de verdere ontwikkeling is Camp de Mar een ontspannen, rustige bestemming voor toeristen, die willen genieten van het strand en het adembenemende landschap gebleven.

In Camp de Mar kunt u de dagelijkse boodschappen kopen, Port d'Andratx heeft vele winkels en restaurants en ligt op slechts 10 minuten rijden.
De belangrijkste attractie van Camp de Mar is het fijne zeer goed uitgeruste strand van 180 meter breed. Op dit strand zijn douches, toiletten,  hangmatten, hellingen voor mensen met een handicap, strandwachten en waterfietsen te huur. De kalme wateren van Camp de Mar, maken dit strand tot een goede keuze voor gezinnen met kinderen. Daarnaast zullen uw kinderen genieten van de houten brug die het strand verbindt met een prachtig restaurant op het kleine eiland. U kunt lopen naar de uitkijktoren uit de zestiende eeuw, van waar u een prachtig uitzicht heeft.
Vanuit Camp de Mar kunt u het zuidwesten van het eiland al wandelend en fietsend verkennen, vergeet daarbij natuurlijk niet de spectaculaire Sierra de Tramuntana.
Uitstapjes worden ook georganiseerd naar het natuur- en zeereservaat van het eiland Dragonera en het golfcomplex Golf de Andratx biedt eersteklas faciliteiten voor de liefhebbers van deze sport.

Camp de Mar heeft een uitstekend aanbod van restaurants, maar als u niet vindt wat u zoekt vindt u de restaurants zeker in de naburige plaatsen Paguera, Andratx  en Port d'Andratx. Een van de beste restaurants in dit gebied is La Tulipe, waarvan de eigenaars van oorsprong uit Zwitserland komen.
Andere restaurants die het vermelden waard zijn: het Campino Restaurant met uitzicht op de 18 holes golfbaan Golf de Andratx, Flor de Sal Restaurant met een prachtig uitzicht op zee en het restaurant Illeta, vooral vanwege haar ligging.

Vele hotels zijn gelegen langs het strand van Camp de Mar en sommige hebben zelfs een directe toegang tot het witte zandstrand. Het moderne vijfsterrenhotel hotel Steigenberger Golf & Spa Resort Camp de Mar voorheen bekend als het Dorint Hotel vindt u hier ook.

Camp de Mar kent een levendige mix van internationale bezoekers tijdens de zomer, maar blijft erg rustig tijdens de wintermaanden. Toch zou Camp de Mar een goede keuze zijn om het hele jaar te leven en te wonen, omdat de naburige steden  Paguera, Port d'Andratx en Andratx een breed scala aan faciliteiten en diensten bieden. Als u besluit om na een vakantie in Camp de Mar een woning of appartement te kopen, bedenk dat deze regio niet echt goedkoop is om een tweede woning te kopen.


Bent u op zoek naar een leuk hotel, kijk dan eens hier.