Ca'n Pastilla badplaats nabij Palma op Mallorca

Ca'n Pastilla trekt elk jaar weer vele toeristen. Dit door het heerlijke weer, prachtige zandstranden, gezellige boulevard en genoeg activiteiten en bezienswaardigheden, in en rondom Ca'n Pastilla. Het plaatsje is erg mooi gelegen en is maar een kwartiertje verwijderd van de hoofdstad Palma. Genoeg dus om er een heerlijke vakantie van te maken.

Ca'n Pastilla ligt aan de zuidwestkust van Mallorca. Het plaatsje heeft een paar honderd vaste inwoners en ligt op zo'n tien kilometer afstand van de hoofdstad Palma. Het plaatsje El Arenal wordt verbonden met Ca'n Pastilla door het lange zandstrand tussen de twee plaatsjes. Daarnaast loopt Ca'n Pastilla in de oostelijke richting over in de grote badplaats Playa de Palma.
Ca'n Pastilla kent veel leuke bezienswaardigheden in en rond om het centrum. Zo is er een leuke tocht die u Ca'n Pastilla's oorspronkelijk karakter laat zien. De tocht met paard en wagen gaat langs de lange boulevard van het plaatsje Ca'n Pastilla. Een leuke manier om het plaatsje te leren kennen.

Naast de tochten op het land zijn er ook leuke tochtjes in het water. Er varen verschillende boten om u een ontspannend tochtje te geven langs de kust van Ca'n Pastilla.

Voor een ander uitstapje kunt u ook naar de hoofdstad van Mallorca gaan. Palma ligt op tien kilometer afstand van Ca'n Pastilla. In deze grote stad vindt u gezellige winkels, maar kunt u ook genieten van de kathedraal van La Seu, kasteel Bellver of het strand Badia. Palma is een stad waar genoeg te doen is.

In El Arenal is een groot park te vinden, speciaal voor de kinderen. Aquacity is voor een dagje pret met glijbanen en golfbaden een echte aanrader voor de kids.

Ca'n Pastilla kent uiteraard ook veel eetgelegenheden. Alle zestig restaurants met terras hebben een eigen karakter. Zo vindt u er onder andere snackbars, pizzeria's, visrestaurants, een Thais restaurant, grillrestaurant, Chinees restaurant en een fastfoodrestaurant, waar u terecht kunt voor een lekkere vette hap.

Ook in de barretjes vindt u veel variatie. Zo zijn er wel 45 bars in het centrum te vinden. Voor ieder wat wils, want de bars zijn allemaal verschillend! Gaat u voor de Engelse Pub, de koffiebar of een lekker ijsje eten bij één van de ijssalons? Gaat u gang, wat er is genoeg te vinden in Ca'n Pastilla!

Naast de restaurants en barretjes kunt u nog een avondje swingen in één van de discotheken of discobars. Naast het uitgaansleven in Ca'n Pastilla kunt u ook nog terecht in El Arenal. Ook deze plaats is geschikt voor een feestje!

Ca'n Pastilla is rijk aan stranden. Er grenzen namelijk drie stranden aan dit mooie plaatsje. Alle drie de stranden lopen geleidelijk af en zijn dus perfect voor kinderen. Zo is het mogelijk om ver uit de kust een duik te nemen in de Middellandse Zee. Om lekker te ontspannen zijn er van april tot en met oktober ligbedden te huur. Wat wilt u nog meer?

Het Ca'n Pastilla strand is maar liefst 1,5 kilometer lang 40 meter breed. Dit maakt dit strand tot het grootste strand van Ca'n Pastilla. Dit grote zandstrand loopt tot het plaatsje El Arenal. Met zo'n groot strand wordt er ook aan de veiligheid gedacht. Ca'n Pastilla heeft een eigen EHBO-post en wordt elke dag bewaakt door strandbewakers. Naast dit veilige strand kunt u er ook terecht voor de gezelligheid. Ca'n Pastilla-strand heeft twee strandbarretjes met terrasjes.

Het Cala Estancia-strand zandstrand ligt aan een kleine baai van 200 meter lang en 8 meter breed. Ook dit zandstrand brengt gezelligheid met zich mee. Er is namelijk ook een bar met terras te vinden op dit Cala Estancia-strand.

Het Clot d'en Bernadet-strand is een klein zandstrandje dat 75 meter lang en zo'n 7 meter breed is een fijn strand voor u en de kinderen. Door de geleidelijk aflopende zeebodem kunt u genieten van een heerlijk middagje zwemmen.

Ca'n Pastilla wordt elk jaar weer populairder. De drie prachtige stranden, winkeltjes, restaurants en activiteiten maken het elk jaar weer tot een feest. Op het strand kunt u 's avonds, maar ook overdag heerlijke wandelingen maken of lekker slenteren langs de boulevard.

Loop langs alle winkeltjes, waar u van alles tegen komt. Zo heeft Ca'n Pastilla kledingzaken, supermarkten, souvenirwinkeltjes, sportzaken, bakkers, fotozaken, juweliers en parfumerieën. Naast deze winkels kunt u ook op het centrale plein verse groente en fruit halen op de grote markt. Deze groente- en fruitmarkt is twee keer per week te vinden in Ca'n Pastilla.

Naast het winkelen en luieren op het strand kunt u ook de sportieveling uithangen. Er zijn genoeg sporten en leuke spelletjes te doen op het strand en in de stad. Zo kunt u een balletje slaan op de tennisbaan, golfen, voetballen en volleyballen. Of wat dacht u van gezellige spelletjes met uw vrienden of kinderen? Dan kunt u Jeu de boules spelen, minigolfen of wegscheuren op een skelter.

De vliegreis naar Ca'n Pastilla bedraagt maar twee uur en vijftien minuten. Ca'n Pastilla ligt ideaal gelegen op vier kilometer afstand van het vliegveld. Dus binnen een kwartiertje ligt u op de heerlijke zandstranden van Ca'n Pastilla.

Het openbaar vervoer in en rond Ca'n Pastilla is goed geregeld. Zo gaan de bussen zo'n zeven keer per uur naar het centrum en andere plaatsen: Playa de Palma, El Arenal en Palma. Een ander vervoersmiddel is het toeristentreintje, dat twee keer per uur gaat via de boulevard naar Playa de Palma en El Arenal. Dit treintje rijdt van mei tot en met oktober. Naast de bus en de trein kunt u ook de taxi nemen. Deze brengt u naar uw exacte plaats van bestemming. Voor de sportievelingen: Ca'n Pastilla verhuurt ook fietsen!