Mallorca vakantie Vilafranca de Bonany, zoete meloenen

Als u vanuit Palma in oostelijke richting op de hoofdweg MA-18 rijdt, bereikt u Vilafranca de Bonany na 41 km, naar Manacor is het dan nog zo'n 11 km. De stad Vilafranca de Bonany is gelegen in Pla de Mallorca, met ongeveer 2.900 inwoners. In die tijd waren landbouw en fruitteelt ook erg belangrijk in Villafranca de Bonany. Bij de ingang van het dorp vindt u verspreid fruitkraampjes met verse oogstproducten zoals fruit en talloze groenten.

Veel mensen op het eiland associëren Vilafranca de Bonany met de erg zoete meloenen. Er is zelfs een speciale dag gewijd aan de meloen. Het Festa del Meló wordt elk jaar in september gevierd in Vilafranca de Bonany.

In het centrum van het dorp ontspringt de imposante parochiekerk van Santa Bàrbara, die een grote martini-figuur boven de voordeur heeft. Het altaar stamt evenals het doopvont uit 1685, ze zijn destijds gemaakt van zandsteen. Een andere bezienswaardigheid is de Ermita de Bonany Hermitage, die zich bevindt op de heuvel Puig de Bonany.
De wekelijkse markt, waar u hoofdzakelijk verse lokale groenten en fruit kunt kopen, vindt elke woensdag plaats op de Placa Major.