Caló des Màrmols rust en ontspanning Mallorca

Caló des Màrmols is waarschijnlijk de gouden medaillewinnaar voor het rustigste strand van heel Mallorca. Caló des Màrmols ligt in het zuidoosten van het eiland in de buurt van de steden Colonia San Jordi, Ses Salines en Santanyi. Caló des Màrmols is een klein strand van 40 meter lang omgeven door hoge kliffen en minimale vegetatie, met alleen verspreid enkele naaldbomen en woestijnplanten.

Het strand is zanderig met kleine steentjes en het water is bijna transparant. Het is zo helder en lichtblauw dat het een geweldig plek is om te snorkelen. Het strand is vooral bekend bij de lokale bevolking en sommige toeristen, voor wie het geen geheime tip meer is. Neem voor een stranddag voldoende water, eten en andere dingen mee, want er zijn geen restaurants en andere faciliteiten aanwezig.

Het is vooral erg rustig op Caló des Màrmols, omdat het moeilijk te bereiken is. Het strand is alleen te voet bereikbaar, vanaf de Cap de Ses Salines dient u zo'n 5.5 km te wandelen. Populairder natuurlijk bij booteigenaren, ga voor anker in de baai en zwem het laatste stukje naar het strand. De wandeling vanuit Cap Ses Salines is niet moeilijk, echter de hete zon maakt het zwaar. Bovendien is het pad niet goed gemarkeerd, dus het is een goed idee om een ​​kaart en GPS mee te nemen. Als u uw boot verankert, de dichtstbijzijnde haven bevindt zich in Cala Figuera.

Caló des Màrmols betekent zwemmen, zonnen, snorkelen, wandel over de paden door de natuurlijke landschappen rondom dit vredige strand.

In de buurt van Caló des Màrmols.
Colonia San Jordi is een populaire, gezinsvriendelijke badplaats in het zuiden. Het strekt zich uit rond een grote baai en heeft een mooie promenade met winkels, restaurants en tal van watersporten en activiteiten. Er zijn veel hotels en appartementen in deze plaats die als een goede uitvalsbasis dienen om het zuidelijke deel van het eiland te verkennen. 
Ses Salines iets verder weg, is een charmant dorpje met een handvol goede restaurants en boetieks en een mooie openbare speeltuin voor kinderen.