Santa Margalida rust op Mallorca

Op 10 km van Can Picafort, ligt landinwaarts de kleine landelijk gelegen gemeente Santa Margalida, met ongeveer 11.500 inwoners. Tot de gemeente behoren eveneens het toeristische Picafort ook  Son Serra de Marina en de gelijknamige plaats Santa Margalida in de regio Pla de Mallorca.

Het natuurgebied  S'Albufera grenst aan grenst aan Santa Margalida en zorgt voor uitstekende omstandigheden voor de landbouw. De omgeving wordt gekenmerkt door talrijke graan- en amandelvelden, groene weiden en wijngaarden.

Appartementen, bungalows en villa's bieden een prachtig onderkomen, vandaar uit kunt u afwisselende excursies ondernemen, maar ook actief zijn. Wandelen, klimmen of fietsen kunt u heel goed vanuit Santa Margalida. Vanaf de hoofdweg gaat het via talrijke door palmbomen omzoomde, schaduwrijke binnenwegen verder naar het dorp. Hier worden, de moderne verharde wegen langs de Mallorcaanse huizen smaller. Ze slingeren door het dorp, langs het stadhuis naar het centrale plein.
De lokale inwoners zitten in de plaatselijke cafés, bars en restaurants. Ze bespreken het nieuws en houden de gebeurtenissen op het plein in de gaten. In Santa Margalida voert de rust de boventoon en heeft de landbouw en de kunstnijverheid een lange traditie.

Omdat Santa Margalida centraal is gelegen, bereikt u in een paar minuten de kust en de belangrijkste toeristische badplaatsen.

De prachtige kerk van Santa Margalida staat verhoogd op een heuvel. Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over het omringende landschap, de huizen en de bergen. De kerk heeft een klokkentoren met een klok. Het werd gebouwd in 1232 in gotische stijl en vernieuwd en vergroot in de 17e en 18e eeuw. De kerk en haar prachtige altaar zijn zeker een bezoekje waard.

Elke dinsdag wordt de wekelijkse markt gehouden op het plein. Naast verse groente en fruit, worden vleeswaren, worst, kazen en verse vis te koop aangeboden. Traditionele handwerkartikelen, bloemen, kleding, schoenen, kussens en dekens maken het aanbod compleet. Het marktplein is omgeven door tal van bomen en bankjes nodigen u uit om te blijven hangen.