Waarschuwing zakkenrollers Mallorca

Zakkenrollen komt op Mallorca vooral voor in grote menigtes, op stations en in het openbaar vervoer, kortom, op die plekken waar vluchtig lijfelijk contact met een medemens niet alarmeert. Tassen grissen is een gebruikte methode. Berucht zijn de weekmarkten en de luchthaven. Draag op de luchthaven uw koffers zelf; maak geen gebruik van kruiers, zij zijn niet allemaal betrouwbaar. Beroemd is de truc met het mooie meisje. Een fraai gevormd en bijzonder kortgerokt meisje loopt langs u heen. Uw ogen volgen het heupwiegende meisje. Als u weer bij uw positieven bent, is uw zak of handtas gerold.

Politie in burger zal proberen de zakkenrollers, die veelal actief zijn in de buslijnen 3, 15 en 25 op heterdaad te betrappen. De Spaanse nationale politie en de lokale politie van Palma de Mallorca willen met name de door de toeristen gebruikte buslijnen beter controleren. De genoemde stadsbussen worden vooral in het hoofdseizoen gebruikt door toeristen, tussen hun hotels aan de Playa de Palma en het stadscentrum of de stadsstranden van Illetes en Cala Major.

Bovendien moeten stickers in verschillende talen in de bussen worden aangebracht, waardoor de toeristen op het gevaar van zakkenrollers worden gewezen.
De bedriegers, die traditioneel actief zijn in de warmere maanden, specialiseren zich al jaren in mobiele telefoons en portefeuilles.