Mallorca vakantie tips en nieuwe regels voor toeristen 2019

Dit jaar is de stormloop van toeristen groot en het hoogtepunt voor het eiland Mallorca is nog aanstaande. De toeristische boom zal dit jaar waarschijnlijk niet vertragen, hoewel veel nieuwe wetten en verboden zijn ingevoerd of worden geïmplementeerd. Het aantal toeristen moet ook worden beperkt door het aantal bedden in hotels en appartementen verder te beperken.

De nieuwste wetten en regels
Dit jaar zijn er ondertussen drie doden en drie ernstige verwondingen. De reden is de zogenaamde "Balconing", waar meestal jonge dronken toeristen vanaf het balkon van de hotelkamer in het zwembad of op een ander balkon willen springen en dan neerstorten.
Een trend die de laatste jaren enigszins is afgenomen, maar het lijkt erop dat er nog steeds genoeg gekke mensen zijn. Dit zou nu voorbij moeten zijn, want bij overtredingen moet u rekening houden met boetes van een paar honderd euro.

Drinken in grotere groepen of het zogenaamde pub-crawlen is verboden en wordt beboet. Hetzelfde geldt voor de illegale verkoop van alcohol. Pas op bij het kopen van straatventers, want dit kan ook worden beboet.

Vermoedelijk vanaf het volgend seizoen (2019), zal bovenmatig alcohol in all-inclusive hotels, evenals de happy hour worden verboden en beboet.

Huurauto's en hotels
Mallorca kunt u vanaf Nederland en België gemakkelijk bereiken, ook vanaf de regionale vliegvelden. Zelfs een huurauto in Mallorca is erg goedkoop.  Omdat dit regelmatig bijdraagt ​​aan drukke straten, werden auto's nu tijdens de zomermaanden voor het eerst volledig verboden op het schiereiland Formentor. Dus als u naar Cap Formentor wilt, moet u een van de bussen nemen.

In tegenstelling tot goedkope vluchten en huurauto's moeten toeristen dit jaar opnieuw dieper in hun portemonnee graven. Aan de ene kant is de toeristenbelasting verdubbeld voor de zomermaanden en aan de andere kant zijn er ook officieel minder bedden beschikbaar door regulering dan in voorgaande jaren. De duurzame toeristenbelasting die wordt gebruikt om het eiland te beschermen, ligt tussen de twee en vier euro per persoon per nacht, afhankelijk van de kwaliteit van de accommodatie.