Paradijselijke stranden en baaien in het zuiden van Mallorca

Caló des Serral
Mallorca is vooral bekend als vakantiebestemming vanwege de uitbundige feesten. Wat bijna niemand weet: over het hele eiland zijn er ontelbare fantastische stranden, waar u van de zon te genieten en kunt ontspannen en sommige zijn echte insidertips!

Hoewel de grote feesten in Mallorca vooral in het zuiden van het eiland Mallorca worden gehouden, kunt u geniten van veel ongerepte natuur in het noorden.  Naast gevarieerde wandel- en fietsroutes zijn er ook prachtige stranden en kleine baaien die nauwelijks toeristisch zijn ontwikkeld. Veel stranden in het zuiden van het eiland zijn daarentegen echte toeristische hotspots. Maar er zijn ook onbekende stranden, die des te mooier zijn!


Maar voordat u naar een van de prachtige stranden in Mallorca gaat, zou u één ding moeten weten, vaak is er geen scheiding tussen textiel- en naaktstrand, vooral in de meer afgelegen baaien zult u altijd naturisten ontmoeten. Dus wees in beide gevallen goed voorbereid als u op zoek gaat naar een leuke plek!


De mooiste stranden in het zuiden van Mallorca
Zoals reeds vermeld, is het zuidelijke deel van Mallorca toeristisch zeer goed ontwikkeld, daarom is het op  de stranden in het zuiden en zuidoosten erg druk. Toch zijn de stranden mooi, u moet echter alleen van drukte houden.

  •  Es Trenc: Caribisch gevoel op de Balearen. Es Trenc is een van de mooiste stranden van de Balearen, gelegen in het zuiden van Mallorca. Het strand is meer dan vijf kilometer lang, hoewel erg bekend, kunt u er altijd in alle rust een plekje vinden. Dit feit maakt Es Trenc een van de meest populaire naaktstranden van Mallorca. Door de ligging in het midden van een natuurgebied wordt u ook het uitzicht op grote hotelcomplexen ontzien. Het is niet voor niets dat Es Trenc wordt aangeduid als het Caribisch gebied van Mallorca, omdat het witte zand en de turquoise wateren eigenlijk een beetje Caribisch gevoel oproepen.
  • Cala Varques: een klimbaai met een zandstrand. Aan de oostkust van Mallorca, tussen Porto Cristo en Cales de Mallorca, ligt een kleine baai genaamd Cala Varques. Tussen twee landtongen valt een fijn zandstrand, dat slechts ongeveer 70 meter breed is, plat in het water. Het strand is ook geschikt voor niet-zwemmers of gezinnen met kinderen.
  •  Caló des Serral: de meest romantische baai van Mallorca. Iets verder naar het zuiden, ook aan de oostkust van Mallorca, bevindt zich de kleine Caló des Serral baai. De kleine baai is een goede tip voor romantici, bijna niemand verdwaalt op dit afgelegen strand. De toegang tot de zee is slechts zes meter breed en omgeven door lage kliffen. Aan de achterkant van het strand beginnen kleine struiken en bomen te groeien.
  • Portals Vells:  drie baaien vlak naast elkaar. In het zuidwesten van Mallorca, op ongeveer 20 kilometer van Palma de Mallorca, liggen drie kleine baaien naast elkaar aan zee. Aan de zuidelijkste van de drie stranden bevindt zich een restaurant. El Mago, het strand in het midden, is een populair naaktstrand en het noordelijke strand gaat over in de aangrenzende haven.