Paradijselijke stranden en baaien in het noorden van Mallorca

Platja des Coll Baix
De mooiste stranden in het noorden van Mallorca. Aan de noordkust van Mallorca liggen talloze baaien naast elkaar, waar u kunt zwemmen en ontspannen in de zon. In sommige daarvan kunt u bij goede weersomstandigheden ook duiken of zelfs surfen. Hieronder zal ik een aantal echte insider tips opnoemen.



  1.  Cala Bóquer: een strand om te ontspannen. Op het schiereiland Formentor in het noorden van Mallorca ligt de kleine baai Cala Bóquer met zijn 45 meter lange kiezelstrand. Normaal gesproken is Cala Bóquer erg rustig, omdat het alleen kan worden bereikt vanaf Port de Pollença via een voetpad dat ongeveer twee kilometer lang is.
  2. Platja Formentor: het noordelijkste zandstrand van Mallorca. Aan het meest noordelijke punt van Mallorca, maar ook op het schiereiland Formentor, strekt een strook zand uit van ongeveer een kilometer. Het strand van Formentor is slechts een paar meter breed en wordt begrensd door een dennenbos en turquoise wateren. Als u eenmaal daar bent moet u een omweg maken naar de Cap de Formentor met zijn spectaculaire kliffen.
  3. Cala Figuera: een tip voor het laagseizoen. Het derde droomstrand op Formentor is  Cala Figuera, dat tussen Cala Bóquer en de Cap de Formentor ligt.  De laatste paar meters naar deze baai moet u lopend afleggen, wat op zijn minst grote groepen toeristen van het strand houdt. Vooral in het hoogseizoen trekt het prachtige zandstrand meer toeristen dan veel andere stranden in het noorden van Mallorca.
  4. Platja des Coll Baix: geiten op witte kiezels. Ook aan de noordkust van Mallorca, op het schiereiland Victòria, ligt een prachtig, bijna wit kiezelstrand. Platja van de Coll Baix is ​​heel natuurlijk en daarom gewoon veel mooier. Op de steile wanden die het strand omgeven, kunt u af en toe grazende geiten zien. Toeristen ziet u er zelden. Het strand is toegankelijk vanaf een nabijgelegen parkeerplaats of over de zee.
  5. Cala Torta: Cala Torta of S'Aduaia ligt op zo'n 10 kilometer van Arta en is het grootste strand van deze gemeente. Dit prachtige zandstrand gelegen in het noordoosten van het eiland Mallorca, in een gebied met lage rotsachtige bergen, veel palm- en pijnbomen. Het zand is zeer fijn en het turquoise gekleurd water is glashelder. Cala Torta  is een uitstekende plek om te duiken en voor het verankeren van boten op een zanderige ondergrond op vijf meter diepte. Cala Torta kent vooral een enorme toename van zowel lokale bezoekers als toeristen vanwege de mogelijkheid om naadloos bruin te worden. U moet echter wel eerst goed de weersverwachting in de gaten houden voordat u naar Cala Torta rijdt. Als de wind waait uit het noorden en het noordoosten is het niet erg prettig om op het strand, of wat daar nog van over is te verblijven. U bereikt het strand eenvoudig via een kronkelige steile weg.
  6. Cala des Camps: een paradijs van zand, dennen en rotsen. Ook in de buurt van Artà ligt een afgelegen baai genaamd Cala des Camps. Het zandstrand in deze baai is ongeveer 170 meter breed en biedt dus voldoende ruimte voor de weinige zwemmers die daar verdwalen. Het prachtige water, de dennen en rotsen die aan het strand grenzen, zorgen bijna voor een hemelse ambiance!
  7. S'Arenalet des Verger: een ongerept zandstrand. Grotendeels een zandstrand, vindt u op de s'Arenalet des Verger in het noorden van Mallorca ook enkele rotsen. Door de ligging midden in een natuurgebied is het strand is vrijwel onaangetast. Een voetpad leidt naar Penya Roja, een rode rots en van daaruit naar andere stranden.