Mallorco Porto Petro hotels en appartementen

Met maar liefst 80.000 m2 aan oppervlakte weet je zeker dat je je niet zal vervelen in Iberostar Club Cala Barca. Het 4-sterrenhotel in het mooie Porto Petro heeft diverse voorzieningen voor zowel jong als oud. Wandel door de mooie grote tuin, neem een verfrissende duik in het zwembad of geniet in de jacuzzi.






Aan de zuidoostkust van Mallorca, net onder het meer toeristische plaatsje Cala d’Or, vindt u het rustige maar gezellige vissersdorpje Portopetro ook wel Porto Petro. Karakteristiek met witte huisjes, een natuurlijke jacht- en vissershaven en omringd door pijn- en olijfbomen, ademt Portopetro de typisch Spaanse sfeer uit die velen zoeken tijdens een zonovergoten verblijf op Mallorca. Lekker flaneren, genieten van de beste (Spaanse) gerechten en wandelen door de natuur…Hoe mooi kan een vakantie zijn?! Deze bestemming biedt u alle rust en ontspanning net buiten de gezellige drukte van Cala d’Or.

Ondanks dat Portopetro zelf geen stranden heeft, vindt u in de omgeving tal van fijne zandstrandjes in prachtige baaitjes. De twee ‘grotere’ stranden vlak bij Portopetro, zijn Cala Mondrago en s’ Amarador. Beide stranden zijn onderdeel van Mondrago Natural Park en gemakkelijk te voet te bereiken of met het toeristentreintje. Vindt u het ’s avonds, na een dagje zonnen, leuk om nog even de deur uit te gaan en te flaneren? Dan ben u in de haven van Portopetro aan het juiste adres. Voor een avondje stappen pakt u gemakkelijk de taxi naar Cala d’Or.
Een turquoiseblauwe zee, hagelwitte zandstranden en pijnbomen. Dat vindt u in het paradijselijke Mondrago Natural Park. Het gebied beslaat zo’n 785 hectare aan bijzondere flora en fauna en is zeker de eerste bezienswaardigheid op uw lijstje tijdens uw vakantie in Portopetro. Kom helemaal tot rust tijdens een wandeling op één van de diverse uitgezette wandelroutes. Een tocht per glasbodemboot is een andere aantrekkelijke manier om het gebied met mooie baaitjes en een bijzondere onderwaterwereld te ontdekken. Ook duiken en snorkelen in het kraakheldere water is een sportieve aanrader. Een andere manier van ontspannen is shoppen. Hiervoor bent u op één van de markten in de omgeving, zoals in Felanitx op zondag en in Santanyi op woensdag, aan het juiste adres voor het scoren van een leuk souvenirtje. In de zomer wordt er in Portopetro zelf een avondmarkt gehouden. Vanuit de badplaats is het huren van een auto leuk voor wie graag het eiland ontdekken. Ga bijvoorbeeld in de directe omgeving naar de grotten van Drach of bezoek de bijzondere botanische tuin Botanicactus. Iets verder weg, maar zeker de moeite waard, is het schiereiland Formentor, het treintje bij Soller, de diverse waterparken en natuurlijk de eilandhoofstad Palma de Mallorca. Uw vakantie in Portopetro deelt u gemakkelijk met leuke activiteiten van uw smaak in.