Wandelen met kinderen Mallorca

Er zijn 14 wandelpaden op het Balearische eiland Mallorca, aanbevolen voor gezinnen met kinderen. Wandelingen op deze routes zijn ideaal voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden en zijn ze zijn erg leuk.

1e wandeling van Port de Pollenca naar de baai van Vall de Boquer
Een gemakkelijke wandeling geschikt voor het hele gezin is de tour van Port de Pollenca naar de baai van Vall de Boquer. De route is goed aangegeven, volg de borden van de haven naar Cala Boquer. De wandelroute loopt eerst over onverharde wegen en vervolgens over bergpaden, maar er zijn geen grote hoogteverschillen.
Na het bereiken van de Bóqueretal leidt het pad naar de baai. Na een wandeling van 2 uur kunt u zich verfrissen in de zee en vervolgens terug naar Pollenca wandelen.

2e wandeling van Mirador de ses Barques naar Cala Tuent
Het mediterrane landschap in het westen van Mallorca leidt niet ver van Port de Soller een prachtige voor het hele gezin geschikte tour van Mirador de ses barques naar Cala Tuent. Uitgangspunt is het uitkijkpunt Mirador de ses Barques, van waaruit men een heel mooi uitzicht heeft op de Port de Soller. De route loopt door olijfbomen en sinaasappelbomen op onverharde wegen en smalle paden. Eerst bereikt u het gehucht Bálitz en dan gaat het omhoog naar de Coll de Biniamar. Vanaf daar richting Cala Tuent, een rotsachtig strand aan de voet van de 1445 m hoogste berg in Mallorca, de Puig Major.

Voordat u een boot of taxi terug naar Mirador de ses Barques neemt, kunt u zich verfrissen in het koele water van de zee. De afstand tussen het uitkijkpunt Mirador de ses Barques en de Cala Tuent is ongeveer 14 km, en de pure wandeltijd ongeveer 3 uur en 45 minuten.

3e wandeling wandeling op de weg van de blote voeten
Een gemakkelijke wandeling door het Tramuntana-gebergte is de rondreis op het pad van de blote voeten. De route loopt van de buitenwijken van Puigpunyent naar Es Grau, langs de Puig de Galatzo, en biedt een prachtig uitzicht over de Serra des Portals naar het Teix-massief. De wandeling gaat over asfalt, bospaden en steenachtige paden door schaduwrijke bossen en heuvelachtige gebieden.
Onderweg passeert u een statige johannesbroodboom, waar een bord staat dat de naam van de wandelroute aangeeft.
De rondweg heeft een lengte van ongeveer 10 km, de wandeltijd is 3 uur en het hoogteverschil is 410 m. Deze gemakkelijke route is goed, zelfs zonder bergervaring en geschikt voor kinderen. U moet zorgen voor regenkleding, stevige wandelschoenen, proviand en drankjes.

4e wandeling van Cala Deia naar de piratentoren
Een gemakkelijke wandeling voor gezinnen met kinderen is ook de wandelroute van de Cala Deia naar de piratentoren. De route gaat over asfalt, bos wegen en paden en is ongeveer 3,5 km lang (elke weg heen en terug). Het loopt zonder een grote helling, het hoogteverschil bedraagt 160 m.
Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, aangezien het pad altijd langs de kust loopt. De route leidt naar de piratentoren, die ooit een uitkijktoren was tegen piratenaanvallen en de naam Torre sa Pedrissa draagt. Bij de Torre sa Pedrissa is zelfs een roestige oude geweerloop, die het geheel een avontuurlijke flair geeft en de kinderen enthousiast maken. Na de hele tour, die ongeveer twee uur duurt, kunt u ontspannen in een van de twee restaurants in Cala Deia of zwemmen in de baai.

5e  wandeling in Caimari
Een prachtige wandeling voor gezinnen met kinderen is de wandeling bij Caimari in de gemeente Selva in het noordwesten van het eiland. De route loopt van Caimari via het picknickgebied van Fornassos naar het uitkijkpunt Mirador d'Esquema de Ermita.
Deze wandelroute werd heropend in maart 2015 door de Costell de Mallorca en het stadhuis van Selva. De lengte van de hele route is ongeveer 4,5 km (retour), de wandeltijd zonder tussenstop 1 uur en 45 minuten. Voordat u aan de wandeling begint, moet u een bezoek brengen aan het openluchtmuseum Parc etnologic en een rondleiding volgen.

6e wandeling rond het klooster Santuari de Lluc
Een mogelijkheid om met kinderen te wandelen op Mallorca, is ook de rondreis rond het klooster Santuari de Lluc in het noorden van het eiland. De tour begint in het klooster naast de souvenirwinkel en duurt ongeveer 1,5 uur als een lichte versie. Gezinnen met oudere kinderen kunnen deelnemen aan een rondreis van 7,5 km die twee uur en vijftien minuten duurt.
De route loopt door steeneikenbossen en je bent constant in de schaduw en niet blootgesteld aan de hitte die heerst in het binnenland van het eiland. De route heeft de typische Mallorcaanse wandelborden; een houten paal met pijl. Onderweg zijn er interessante steenformaties, waar de kinderen kunnen rondhangen en het meeste plezier hebben. Na de wandeling kunt u het prachtige restaurant bezoeken, dat zich op de officiële parkeerplaats van het klooster bevindt.

7e wandeling van Son Marroig naar het schiereiland Sa Foradada
Een spectaculaire wandeling voor jong en oud is de wandeling van Son Marroig naar het schiereiland Sa Foradada. De route loopt van Son Marroig, het voormalige landgoed van de Oostenrijkse aartshertog Ludwig Salvator, naar het paradijselijke schiereiland Sa Foradada.
Sa Foradada is een ongeveer 82 m hoge rots met een gat van 14 meter dat alleen te voet of per boot kan worden bereikt. De wandeling is met een beetje conditie, water en goede schoenen voor zowel volwassenen als kinderen goed te doen. De route loopt door olijfgaarden en onderweg ziet u veel schattige ezels.
Eenmaal beneden kunt u zwemmen en foto's maken onder de rots van Sa Foradada en lekker eten in het kleine, rustieke openluchtrestaurant Sa Foradada. De weg terug is iets moeilijker op hetzelfde pad, maar als u de tijd neemt en pauzes plant, kunt u het doen. De hele wandeling met de beklimming en afdaling duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten pure wandeltijd