Massagesalons in Palma

De laatste weken vestigen zich steeds meer vermeende massagesalons op Mallorca. Inwoners van de wijken Son Armadans en El Terreno in Palma klagen nu over de toename van het aantal salons aan de Carrer Monseñor Palmer, Marquès de la Sènia, Plaça Francesc Rosselló, Monseñor Palmer en Joan Miró. Daarnaast wordt er steeds meer getwijfeld of de etablissementen wel echt schoonheids- en massagesalons zijn.

Om er zeker van te zijn dat het gewenste bedrijf ook echt een massagesalon is, helpt vaak zoeken op internet op Google. Ook de openingstijden van sommige etablissementen doen twijfels rijzen of het wel schoonheidssalons zijn. Sommige salons zijn bijvoorbeeld tot middernacht open.

"Elke plek die leeg is, wordt een massagesalon. Marquès de la Sènia had vroeger een kantoorboekhandel die nu een massagesalon is", vertelde een lokale bewoner aan Ultima Hora (krant Mallorca).

"Het valt op dat er steeds meer nieuwe salons komen, vooral aan de Calle Joan Miró. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond", legt Teresa Alonso, voorzitter van de wijkvereniging El Terreno, uit. "Niemand wil zulke salons in zijn buurt hebben, ook al veroorzaken ze in feite geen overlast", zegt Alonso.

Ook Catalina Llompart, voorzitster van de Son Armadams Neighborhood Association, twijfelt aan de geloofwaardigheid van de vermeende massagesalons. "Wij geloven dat deze plaatsen geheime bordelen zijn. Mannen komen en gaan daar 24 uur per dag."

Daarnaast doen de hoge elektriciteitskosten vermoeden dat er meerdere vrouwen in de gebouwen zijn gehuisvest. Een winkelier klaagt: "Ik deel de watermeter met een massagesalon en krijg rekeningen tot 200 euro per maand. Ik moest het bureau spreken dat het naburige etablissement runt. De vrouwen wonen daar ook op het terrein, en in het hoogseizoen zijn het er twee of vijf."

Veel buren uiten ook hun bezorgdheid over het welzijn van de vrouwen die in deze salons werken, aangezien de werkuren tot in de nacht duren. Daarnaast zijn sommige salons 365 dagen per jaar geopend.

Casal Petit, een organisatie die vrouwen in de prostitutie begeleidt, waarschuwt echter voor overhaaste conclusies: "We kunnen deze activiteiten op dit moment niet officieel bevestigen."