Almudaina paleis Mallorca populair

Het Almudaina paleis ligt direct naast de kathedraal van Palma, de meest populaire bezienswaardigheid in Mallorca en in vergelijking slechts een paar vakantiegangers vinden hun weg naar het Almudaina-paleis, dat een even belangrijk gebouw is. Maar de belangstelling voor het koninklijke gebouw groeit.

De Arabische heersers verbleven in het Palacio Real de la Almudaina tot de herovering van Mallorca door koning Jaume I van Aragon.

Koning Jaume I toonde weinig interesse in het gebouw. Zijn zoon, Jaume II, liet echter renovaties uitvoeren tussen 1303 en 1311.

De delen van het gebouw die rond de twee binnenplaatsen zijn gegroepeerd zijn het Palau del Senyor Rei (Koninklijk Paleis), evenals de Grote Zaal, de "Sala Major" of "Tinell". Tussen de twee ligt de Capilla de Santa Ana (gebouwd in 1305), met een laat-romaans portaal. Richting de zee rijst de "Torre del Angel" op, de toren met een bronzen engel uit 1309, de beschermer van de koning.

Tegenwoordig ontvangt koning Felipe altijd vertegenwoordigers van de Mallorcaanse samenleving binnen de muren van het gebouw tijdens zijn jaarlijkse zomerbezoek

Het paleis kan elke dinsdag tot zondag worden bezocht van 10.00 tot 18.00 uur (oktober tot maart) of  tot 20.00 uur (april tot september).