Disco's op Mallorca gaan weer open

Na ruim anderhalf jaar krijgen nachtbrakers op Mallorca vrijdag (08-10-2021) eindelijk weer waar voor hun geld. Want nu gaan de discotheken en nachtclubs weer open. Voor de feesttempels gelden echter wel corona-eisen. Ook omdat het vakantieseizoen ten einde loopt, gaat slechts een fractie van de uitgaansgelegenheden op het eiland open. "Sommigen wachten af ​​voordat ze weer beginnen", zegt Miquel Pérez-Marsá, voorzitter van de Abone Nightclub Operators Association.

De disco's mogen open tot 05.00 uur. Het is toegestaan ​​om 75 procent van het maximaal toegestane aantal gasten van de respectievelijke disco's binnen te laten. Bezoekers moeten tijdens het dansen maskers dragen, drankjes mogen alleen aan de tafels worden genuttigd. Toegang wordt alleen verleend met een Covid-certificaat (negatief getest, gevaccineerd of hersteld).

Honderden politieagenten zijn van vrijdag tot en met dinsdag aanwezig om ervoor te zorgen dat de Covid-beschermingsmaatregelen overal worden nageleefd.

Ook zullen de officials de concerten in het Son Moix-stadion en drinkgelagen van jongeren in de gaten houden. De politieagenten worden ook ingezet op de Paseo Marítimo, in Santa Catalina, op Playa de Palma, rond Son Moix en in de industriegebieden van Son Castelló en Can Valero.

Bars en muziekcafés sluiten om 04.00 uur. Dansen is daar verboden, maar er hoeft geen Covid-certificaat te worden getoond.