S'Alqueria Blanca een idyllisch dorp op Mallorca

S'Alqueria Blanca is een idyllisch dorp op Mallorca in de buurt van prachtige stranden. S'Alqueria Blanca ligt iets landinwaarts in het zuiden van het eiland op ongeveer 8 km van de badplaats Cala d'Or, in de regio Migjorn.

Tot Santanyi via de hoofdstraat Ma-19, zijn het zo'n 5 km. S'Alqueria Blanca behoort met zijn bijna 1100 inwoners tot de gemeente Santanyi, waar ook de plaatsen Cala Santanyi, Calonge, Es Llombards, Cala Llombards, Son Moja, Cala Figuera, Porto Petro, Cala d'Or en de Cap d'es Moro toebehoren.

S'Alqueria Blanca ligt in een licht glooiend landschap. Veel tapas bars, cafés en restaurants bieden toeristen drankjes en lekkere mediterrane gerechten aan. Kleine winkels en souvenirwinkels verkopen veelal kleding en kleine cadeautjes. Heerlijk verse broodjes koopt u bij de dorpsbakker.
De kleine dorpskerk Iglesia San Jose werd gebouwd in 1805. De kerk heeft twee klokkentorens, een kerkklok en een halfrond raam. De kerk is helaas alleen geopend tijdens de Heilige Mis. 
Een andere bezienswaardigheid is het 1 km ten zuiden van S'Alqueria Blanca gelegen klooster Santuari de la Concolacio. Een smalle straat leidt richting het klooster, in het klooster bevindt zich een figuur van de Maagd Maria met kind en een traditionele gebeeldhouwde altaar.

Dinsdag is het marktdag in S'Alqueria Blanca. Elke week verkoopt de lokale bevolking op het plein Plaça s'Alqueria Blanca,  verse groenten en fruit, kaas, olijven, tomaten en bloemen, evenals kleding, lederwaren en diverse snuisterijen.