Cala Barques pittoreske baai in het noorden van Mallorca

In het noorden van het Balearische eiland Mallorca, aan de noordkant van Cala San Vicente in de gemeente Pollenca, ligt de pittoreske kleine baai "Cala Barques", ook bekend als Cala Varques met het gelijknamige droomstrand. Cala Barques ligt op 7 km van de gemeente Pollenca en op 14,4 km van het meest noordelijke punt van het eiland Cap de Formentor. Het strand ligt aan de zuidwestkant van de baai, ten westen van het aangrenzende strand Cala Clara en wordt ervan gescheiden door de punt van de Ferrer.

Cala Barques is een van de 4 stranden van Cala Sant Vicenc en is het grootste en meest bezochte van alle vier. Het strand van Cala Barques bestaat uit licht, fijn zand, heeft een lengte van ongeveer 68 m en een breedte van ongeveer 50 m en is zeer goed onderhouden en schoon. Het water is helder en net zo schoon, wordt langzaam dieper en heeft enkele kleine rotsen. Sterke golven komen vaak voor bij noordenwinden, de zee is vaak onrustig.

Cala Barques wordt omlijst door een prachtige rotsachtige achtergrond, de rotsen aan de noordwestkant zijn hoger dan in het zuidoosten. Een dennenbos begint aan de westkant, huizen en appartementen liggen aan de zuid- en oostkant. Dit woon- en toeristengebied zorgt voor de grote toestroom van bewoners en toeristen.

Aan het strand van Cala Barques vinden zwemmers alle voorzieningen die ze nodig hebben voor een geslaagde vakantie.  Parasols staan opgesteld op ongeveer de helft van het hele strand,  ligstoelen op het strand worden verhuurd. In het hoogseizoen zijn er niet altijd voldoende ligstoelen.

Er zijn extra ligplaatsen in het zand, maar je moet nog steeds vroeg genoeg naar de stand gaan om een ​​plaats te krijgen. Het strand van Cala Barques wordt in het hoogseizoen dagelijks schoongemaakt. Een badmeester zorgt voor veiligheid op het water en op het land. Een kleine strandbar biedt bezoekers verse drankjes en kleine snacks. Natuurlijk zijn hier ook sanitaire voorzieningen.

In het schone, heldere water van Cala Barques, kunt u heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken. Bezoekers kunnen ook waterfietsen huren en naar de dichtstbijzijnde baaien rijden. Vanuit Cala San Vicente kunnen bezoekers tal van excursies maken naar de vakantieoorden Pollenca en Port de Pollenca, evenals naar de historische stad Alcudia of het nabijgelegen Tramuntana-gebergte.

Het strand van Cala Barques is gemakkelijk bereikbaar met de auto of de openbare bus. Met de auto vanuit de gemeente Pollenca neemt u de weg Ma-2200 richting Port de Pollenca en vervolgens de weg Ma-2203 richting Cala Sant Vicente. Volg de weg, aan de linkerkant is het strand van Cala Barques. Er is een kleine parkeerplaats achter het strand. Vanaf de straat en deze parkeerplaats bereikt u het strand via een trap, die helaas niet is aangepast voor gehandicapten. De bushalte bevindt zich op zo'n 300 meter van het strand.