Port Roig Idyllisch zandstrand in het oosten van Mallorca

Port Roig strand, idyllisch zandstrand in het oosten van Mallorca nabij Cala Bona. Het idyllische strand "Port Roig" ligt aan de noordoostkust van het Balearische eiland Mallorca. Het is gelegen in de gemeente Son Servera in de buurt van Costa dels Pins en op 4 km van de gemeentelijke hoofdstad Son Servera.

 De sporthaven van het kleine toeristische dorp Cala Bona ligt op slechts 850 meter van Port Roig en de grotere toeristische stad Cala Millor ligt op 2 km afstand.

Beschrijving en kenmerken van het strand
Port Roig is een rustige en aangename kuststrook ten noorden van Cala Bona, bestaat uit fijn, wit zand en is 160 m lang en 110 m breed. Aan de oostkant zijn rotsen met een roodachtige kleur die het strand een bijzondere sfeer geven.

 Aan de achterkant van het strand staan ​​hotels en privéwoningen. Bovendien is dit stuk kust bedekt met schaduwrijke tamarisken, die vooral aantrekkelijk zijn voor gezinnen met kinderen en die graag het strand gebruiken voor een ontspannende zwemvakantie.

Het strand loopt langzaam af in zee, het water heeft een azuurblauwe kleur en is glashelder en schoon. Port Roig is goed beschermd tegen noordenwind, dus het water in de baai is overwegend kalm. Maar als de wind uit het oosten waait, is de baai onrustig.

Strandstoelen, parasols en hangmatten worden uitgeleend op het strand van Port Roig en er is een kiosk en een strandbar op het strand, wat zorgt voor het fysieke welzijn van de vakantiegangers. In de zomermaanden wordt Port Ruig bewaakt door strandwachten. 

Ook in het hoogseizoen wordt het strand regelmatig schoongemaakt. Vanwege de netheid en de uitstekende waterkwaliteit ontving Port Ruig de blauwe vlag.

Sportliefhebbers kunnen watersportartikelen huren bij Puerto Deportivo de Cala Bona (sporthaven Cala Bona), op slechts 850 meter van het strand. Er zijn onder andere b.v. Waterfietsen, bananenboten en jetski's te huur. Verder worden er wandeltochten aangeboden in Cala Bona, waar ook de bezoekers van Port Roig aan kunnen deelnemen. De duikschool in Cala Bona biedt duikcursussen voor zowel gevorderden als beginners.

Port Ruig Beach is gemakkelijk bereikbaar met de auto, bus, boemeltrein en te voet. Met de auto rijd je eerst richting Cala Bona en vervolgens richting Costa de los Pinos. De route staat goed aangegeven. U kunt gratis parkeren in de directe omgeving van het strand tussen struiken of op een bewaakte parkeerplaats.
Er is ook een minitrein en een buslijn die stopt aan elk stuk kust tussen Cala Millor en Costa dels Pins.