Vakantie in San Telmo op Mallorca

Een 180 meter lang zandstrand aan de westkust van Mallorca en idyllische ontworpen zomerverblijven in San Telmo zorgen voor een ontspannen vakantie. Het strand van San Telmo is een uitstekend uitgangspunt om te zwemmen en te duiken.

 Diverse watersportscholen bieden cursussen aan en verhuren de benodigde apparatuur. Aan de westkust van Mallorca, kunt u zich verheugen op stabiele winden, die ideaal zijn voor surfers en zeilers.

 Vanaf San Telmo moet u zeker een bezoek brengen aan het voor de kust gelegen eiland Sa Dragonera en misschien spot u de Balearenhagedis. Verder naar het zuiden bereikt u met de boot de betoverende baai van Port d'Andratx. Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn de toren Torre de Sant Elm en de azuurblauwe wateren van de baal Cala en Basset (klein rotsachtig strand).

In San Telmo, vindt u kleine gezellige hotels in een romantische rustige sfeer en veelal met diverse wellness arrangementen. De meeste hotels vindt u nabij het strand en in de haven, waardoor u nog meer van de sfeer in het voormalige vissersdorp kunt genieten. Op de boulevard kunt u ook dineren in een van de typische Mallorcaanse tavernes en proeven van de regionale wijnen. 

Bij een drankje horen natuurlijk ook de heerlijke tapas, pittige geitenkaas, vijgen brood met een vleugje anisette, een stevig visstoofpotje en de Catalaanse Caldereta, een soep van vis, tomaten, uien en paprika.

San Telmo maakt ook onderdeel uit van de Ruta de Pedra en Sec (lange afstand wandelroute).
In San Telmo kunt u idyllische rust verwachten, waar u kunt sporten en volledig ontspannen en genieten van witte zandstranden, ruige kliffen en Mallorcaanse gerechten.