Santa Catalina trendy stadsdeel Palma de Mallorca

Santa Catalina is een van mijn favoriete buurten in Palma. Wat is er zo speciaal aan? Moeilijk onder woorden te brengen! Santa Catalina heeft het dorpse charme van een voormalig vissersdorp, maar het is in delen levendig als een stad, vooral 's avonds, wanneer in de bars wordt gevierd.

In Santa Catalina vindt u speciale, uitzonderlijke cafés, individuele winkels, een ongelooflijk aantal reformwinkels en natuurvoedingswinkels. Hier wonen de hipsters naast de echte Mallorcanen, maar ook de nieuw aangekomen Zweden, Duitsers en Britten naast de Spanjaarden. Hier vindt u een kleurrijke mix van culturen en dat weerspiegelt zich ook in de ongeveer 80 restaurants en bars in de omgeving. Het middelpunt is de markthal waar de chefs van de naburige restaurants verse groenten, fruit, vis en andere delicatessen kopen.

Santa Catalina is pas de laatste 10 jaar erg populair geworden. Vroeger was het een nogal vervallen, zelfs crimineel district. Hier zouden zelfs bendes zich met allerlei criminele activiteiten hebben bezig gehouden. Ze gebruikten de ondergrondse tunnels, die overigens overal in de stad Palma worden aangetroffen, als schuilplaats. Nu is het in Santa Catalina veilig en ga ik er dolgraag graag wandelen, koffie drinken en zelfs 's avonds iets drinken in een bar.

De overgebleven typische kleine huizen van één tot twee verdiepingen getuigen van het voormalige kleine vissersdorpje aan de haven. De oorsprong van het latere Santa Catalina gaat terug naar de nederzetting "El Jonquet" in de onmiddellijke nabijheid van de haven. Naast de vissers vestigden zich ook andere ambachtslieden en ook molenaars. De getuigen van deze tijd, de windmolens van "El Jonquet" kunnen nauwelijks over het hoofd worden gezien. Vooral op zaterdag komt de lokale bevolking samen om uren te praten onder het genot van tapas en een glaasje om het weekend in te luiden. Hier koopt u ook typische producten van Mallorca en niet alleen groenten en fruit, maar ook prachtige kaas, amandelen, gedroogd fruit en olijven. In de markthal kunt u heerlijk brood en zoetwaren kopen bij de aanwezige bakkerijen.

Tijdens uw vakantie in Mallorca en uw bezoek aan de stad Palma, moet een bezoek aan de trendy stadsdeel Santa Catalina een must zijn.