Duiken op Mallorca

Duiken op Mallorca: ervaar de inwoners van de Middellandse Zee van dichtbij

Het Spaanse Balearen-eiland Mallorca trekt veel duik- en snorkelliefhebbers met zijn fascinerende en soortenrijke onderwaterwereld. Zowel beginners als gevorderde duikers zullen eersteklas gebieden vinden tijdens het duiken op Mallorca, gebieden die bijna het hele jaar door opwindende duiken beloven.

De meeste van de vele duikcentra op Mallorca zijn in de winter gesloten, dus de beste reistijd om te duiken is de lente en de herfst. Gedurende deze tijd profiteert u van een zicht tot 30 meter en vooral bij het duiken van weinig tot nauwelijks bezochte stranden. Een van de absolute hoogtepunten van zo'n duik tijdens uw vakantie op Mallorca is de "Cala Sa Nau" in het zuidoosten van het eiland. De S-vormige baai herbergt een grote grot op een diepte van ongeveer acht meter, die unieke uitzichten biedt en uitnodigt tot verkenning. 

De rotsachtige zuidoostkust is een ideaal gebied om te snorkelen op Mallorca. In de "Cala Santanyí", de "Caló des Moro" en de "Cala Mondragó" vindt u hiervoor ideale omstandigheden. 

Ontdek de beste plekken om te duiken op Mallorca

De oostkust van Mallorca biedt u tijdens uw vakantie veel grotten en zeegrotten. Vooral het schiereiland La Victoria maakt indruk met zijn turquoise glinsterende water en vele indrukwekkende duikplekken. 

Een bijzonder hoogtepunt tijdens een duikvakantie is een reis naar de Cabrera-archipel ten zuiden van Mallorca. In dit unieke natuurgebied kun je ongerepte duikgebieden verwachten, die met hun biodiversiteit elke duik tot een onvergetelijke ervaring maken. Een van de absolute duik hotspots van Mallorca is het beschermde eiland Sa Dragonera voor de westkust. In slechts een paar minuten bereikt u de kustplaatsen San Telmo of Port d'Andtrax, het prachtige zeereservaat, met talrijke grotten en oude scheepswrakken en een overweldigende overvloed aan vis. Hier komt u zwermen barracuda's, roggen, murenen, octopussen en met een beetje geluk zelfs maanvissen en dolfijnen tegen. Kijk uit naar fantastische duikmogelijkheden op Mallorca.

Nu moet u alleen nog op zoek naar een duikhotel, hieronder heb ik de beste voor u geselecteerd.

Iberostar Jardín del Sol Suites

Iberostar playa de Muro

Iberostar Club Cala Barca

Iberostar Albufera Park

Valentin Playa de Muro

Es Racó de Maria

Sa Cabana Hotel Rural & Spa