Sa Coma gezellige badplaats op Mallorca

Sa Coma op Mallorca is dan wel klein, maar biedt u een heerlijke vakantie. Het kent een oogverblindende omgeving met prachtige stranden. Er is genoeg te doen: zo zijn er avontuurlijke activiteiten, maar ook ontspannende uitstapjes en kunt u varen over de Middellandse Zee. Daarnaast maken de gezellige winkeltjes en terrasjes Sa Coma helemaal compleet.
Sa Coma heeft een lengte van 850 meter en een breedte van 40 meter. Heel groot is de badplaats dus niet. Met zijn 750 inwoners is Sa Coma in de zomertijden een druk en gezellig plaatsje. Sa Coma ligt aan de oostkant in Mallorca, 2,5 kilometer ten zuiden van Cala Millor.

De vliegreis duurt zo'n twee uur en vijftien minuten. Vanaf het vliegveld 'Palma de Mallorca Saint Joan', is het zo'n 59 kilometer richting Sa Coma. Uw tijd vanaf het vliegveld naar Sa Coma zal een uurtje bedragen.
Het openbaar vervoer is geen probleem in Sa Coma. Bussen, taxi's en zelfs een toeristenbusje brengen u naar uw plaats van bestemming. Voor uitstapjes naar andere gezellige plaatsjes in de omgeving rijdt de bus zo'n twee tot drie keer per uur. Deze brengt u naar: Cala Millor, Porto Cristo en Cala Bona. Leuk ook voor een uitstapje. Wilt u een dagje naar S'illot en Cala Millor? Dan kunt u ook het toeristentreintje nemen. Deze rijdt één keer in het uur van april tot en met oktober. Daarnaast is er ook een goede verbinding met: Manacor, Palma (stad en vliegveld), Cala Radjada en Puerto de Alcudia. Taxi's rijden er ook genoeg en brengen u graag naar uw plaats van bestemming. Let er alleen wel op dat u voordat u wegrijdt een tarief afspreekt of de chauffeur vraagt de meter aan te zetten. Dit kan u een hoop geld besparen!
Heeft u zin om de plaatsjes Porto Cristo en Formentor te ontdekken? Doe dit dan met de speciale boottocht die u erheen brengt. Na een ontspannende boottocht naar één van deze plaatsen kunt in Porto Cristo genieten van de omgeving. Naast de winkeltjes, terrasjes en barretjes, zijn er ook de bekende grotten van Drach. Hier kunt u prachtige ondergrondse meren zien en stalactieten in deze druipsteengrotten.

Bent u van plan op het avontuurlijke pad te gaan, dan is Reserva Africana een echte aanrader. In dit grote safaripark van veertig hectare kunt u alle Afrikaanse dieren zien.
Deze dieren leven gewoon in het wild. Met een auto kunt u zelf langs de vele zebra's, giraffen, leeuwen en neushoorns rijden. Dat noemen wij nog eens spannend ritje! Een ander leuk ritje doet u met het toeristentreintje. Deze brengt u naar S'illot en Cala Millor. Deze twee plaatjes zijn leuk om een dagje aan te besteden. Daar kunt u genieten van de mooie witte stranden, drukke boulevards, een piratenboottochtje en leren duiken op de duikschool. In de omgeving van Sa Coma ligt er ook nog een leuke boottocht op u te wachten. Dit is niet zomaar een boot, maar een boot met een dek van glas. Hiermee kunt u de gehele onderwaterwereld spotten. Deze glasbodemboot laat u niet alleen de mooie omgeving zien, maar ook nog eens de Middellandse Zee, zonder nat te worden!
Wanneer u iets naar het noorden gaat, vindt u hier Punta de n'Amer. In dit rustige natuurlandschap kunt u even alles om u heen vergeten en genieten van het oude duingebied. Voor een dagje wandelen is dit zeker een aanrader met prachtige vergezichten.
Het heldere blauwe water en het prachtige vlakke zandstrand maken Sa Coma tot een echte populaire bladplaats. Het strand van Sa Coma kent een baai met rotsen en schaduwrijke plekjes. Dit door de lage mooie boompjes, die u een fraai uitzicht geven.

Op het strand is er ook gelegenheid om strandbedjes en een parasol te huren. Perfect om een dagje strand mee te vullen.

Het strand en de zee zijn perfect voor iedereen. De zeebodem loopt langzaam af, waardoor u ver het water in kunt, zonder dat u ineens onderwater staat. Ideaal voor kinderen dus. Dit maakt het strand van Sa Coma een geliefde plaats voor iedereen.
Sa Coma kent veel restaurants, terrasjes en barretjes. Zo telt Sa Coma zo'n veertig eetgelegenheden, waaronder Chinese restaurants, pizzeria's en hamburgertenten. Naast deze vette hapjes, zijn er nog 23 barretjes te vinden. Ook deze variëren van Engelse pubs tot Duitse bars.

Sa Coma kent niet veel uitgaansgelegenheden. Er is wel een discobar, maar voor het echte bruisende uitgaansleven kunt u naar El Arenal, dit ligt ten noorden van Sa Coma. Hoewel Sa Coma geen El Arenal is, kunt u zich ook prima vermaken in de cafeetjes en barretjes, die Sa Coma tot een feest maken!

Sa Coma biedt u verschillende leuke uitstapjes. Zowel voor een dagje shoppen, als een dagje tussen de leeuwen en neushoorns rijden. Daarnaast zijn er ook nog leuke boottochtjes naar andere gezellige plaatsen in de omgeving van Sa Coma. En voor de ontspanning is er nog het mooie natuurgebied Punta de n'Amer. Voor iedereen beschikt Sa Coma wel over leuke activiteiten. Zo ook voor de kinderen. Er zijn veel leuke dingen te doen zoals: skelteren op de skelterbaan, schommelen in één van de speeltuintjes, er vandoor racen in elektrische autootjes, trampoline springen of een pony ritje maken.

Ook voor de sportliefhebbers is er in Sa Coma genoeg te doen. Aan land of in het water, Sa Come heeft het allemaal. Wat dacht u van een potje tennis of houdt u liever van squashen, paardrijden, golfen, voetballen, handballen, volleyballen, skeeleren of fitnessen? Ook dat kan, maar wanneer u toch liever in het water sport, heeft Sa Coma ook vele sportieve activiteiten voor u in petto. Wacht dacht u van duiken? Hiervoor is ook een speciale duikschool. Daarnaast is er de ruimte om waterfietsen te huren of te waterskiën. Wilt u het allemaal nog wilder, dan is er de 'bananariding'. Hier scheurt u op een bananenboot weg over de Middellandse Zee!

Naast alle sportactiviteiten zijn er ook nog vele winkeltjes! In Sa Coma komt u maar liefst 95 winkeltjes tegen. Deze variëren van souvenirwinkeltjes, lederwarenzaken, supermarkten en kledingwinkels. Tussen al deze winkels in, bevinden zich natuurlijk ook nog allerlei leuke terrasjes, restaurants en barretjes. Genoeg dus om u lekker te vermaken.