Mallorca eten

Goed eten en wijn zijn erg belangrijk op Mallorca.

Ontbijt

Het ontbijt bevat vaak een ensaimada, dit is een heerlijk spiraalvormig gistbroodje bestrooid met poedersuiker. Pogingen om het buiten het eiland te maken zijn nooit succesvol, aangezien men denkt dat het rijzende deeg profiteert van de zeelucht. Dat is wat u misschien veel bezoekers in dozen ziet dragen vanaf de luchthaven Mallorca Palma!

Lunch

Probeer voor de lunch lokale grimalt kazen, cocarrois - heerlijke pasteitjes met verschillende vullingen, trampos - groentepizza's, pa amb oli - Mallorcaans brood met knoflook, tomaat, olijfolie en soms gezouten ham of kaas, sterk aanbevolen namens ons - of misschien in de winter gezonde rijstsoepen die in verschillende smaken verkrijgbaar zijn met zeevruchten, groente of zelfs met stukjes van de lokale worst. Elke echte vleesliefhebber wil misschien sobrassada proberen!

Beroemde hoofdgerechten zijn onder meer tumbet - een heerlijke groenteschotel, fideua - de lokale paella gemaakt met noedels in plaats van rijst, verfijnde kabeljauwgerechten met zout, verse visgerechten, varkenslende in een Mallorcaanse saus, varkensvlees omwikkeld met kool, speenvarken, talrijke lamsgerechten , bloemkool met rozijnen en pijnboompitten, pompoenbeignets, lokale paddenstoelengerechten.

Tapas

Een ander geweldig Mallorcaans gerecht is tapas, dat zijn verschillende combinaties van vlees en groenten in sauzen, zoals gehaktballen in een heerlijke pittige saus, knoflookchampignons, gehavende inktvisringen bekend als calamares, kroketten ... Als je een mix van verschillende Tapas wilt, vraag dan gewoon om een ​​Tapas Variadas.

Nagerecht

Er wordt vaak gezegd dat mensen op een eiland met de zeelucht zoetekauwen kunnen ontwikkelen. Mallorca speelt hierop in. Het dessert kan een plakje turron zijn, nougat handgemaakt van de lokale amandelen. Meer substantiële gerechten zijn puding - een soort roomkaramel, en greixonera de brossat - een lokale cheesecake.

Seizoensfruit en noten zijn ook erg populair. Waar kunt u al dit lekkers proeven? Breng vooral een bezoek aan de lokale bars en restaurants en proef het heerlijke Mallorcaanse dieet!