Prachtige stranden met natuurlijke schaduw op Mallorca

De zomer gaat onverminderd door in september, maar stranden met schaduw zijn zeldzaam op Mallorca.

Playa Albercutx bij Port de Pollença heeft een heel speciale flair. Villa's en schaduwrijke pijnbomen omzomen het strand. Schrijver Agatha Christie zou in Hotel Illa d'Or hebben verbleven. Neem vanuit Palma de Inca-snelweg naar de kruising voor Pollença. U rijdt voorbij Port de Pollença en slaat net voor de helling van de weg rechtsaf naar het uitkijkpunt Colomer. Aan parkeerplaatsen geen gebrek.

Playa Formentor ligt ook in het noorden van Mallorca. Ook daar zorgen "Pino's" voor veel schaduw, hun takken reiken bijna tot in de zee. Het strand is bereikbaar met de auto of, gemakkelijker, met de bus, want parkeerplaatsen zijn schaars.

Het strand van Alcanada behoort tot de gemeente Alcúdia. Pijnbomen grenzen aan de stenige playa, die zelfs in het weekend niet overvol is. Er is een parkeerplaats in de buurt.

Bijna zeven kilometer van Magaluf ligt Cala Cap Falcó. De baai wordt omzoomd door pijnbomen en garrigue. De S'Illot del Sec ontspringt voor de kust en er is ook een scheepswrak. Met de auto komen is eenvoudig, volg gewoon de borden naar Cap des Falcó via Cala Vinyes.

De baai van Caló de sa Barca Trencada ligt op vier kilometer van S'Alqueria Blanca. In de omgeving vind je "Pinos", steeneiken, maar ook hotels waarvan de gasten graag naar het strand gaan. Er is een nabijgelegen parkeerplaats en een wandeling vanaf Punta des Savinar is mogelijk.

Maar ook al ligt u in de schaduw op het strand, u moet zich beschermen tegen de zon. Overigens bezoeken de Mallorcanen hun Playas het liefst in de ochtend en laat in de middag, wanneer de zon niet meer zo heet is.