Mallorca in de winter

Mallorca is een hoogtepunt, niet alleen in de zomer. Als het langzaam winter wordt, laat het eiland zich van een andere kant zien,  een rustige en dromerige kant. Laat u betoveren door de vele facetten van de winter. Mallorca is niet alleen populair bij Duitsers, Britten, Scandinaviër, Fransen, ook vele Nederlanders en Belgen gaan graag naar het zonnige eiland.

Hoewel Mallorca in de zomer natuurlijk ook bekend is als een echte feestbestemming, ligt er in de winter een heel andere sluier over het eiland. Prachtige landschappen een rustige sfeer en vele wellness aanbiedingen laten duidelijk een heel ander beeld van Mallorca zien.

Iedereen die geïnteresseerd is in Mallorca, maar niets heeft met het massatoerisme aan het strand en de "Ballermann", de feeststraat in El Arenal, moet eens in de winter vliegen naar Mallorca. In de winter kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden op uw gemak bezoeken, zonder dat u urenlang in de wachtrij moet staan. De prijzen in de restaurants dalen en ook voor een huurauto betaalt u in de winter minder dan in de zomer. Veel restaurants zijn geopend, niet alleen voor de lokale bevolking, maar ook voor de weinige toeristen die geïnteresseerd zijn in de andere mooie kant van Mallorca.

Het populaire Italiaanse restaurant Campino, dat ook geliefd is bij beroemdheden, is het hele jaar geopend en biedt een prima lunch voor een kleine prijs.  In de winter krijg u hier zelfs zonder een reservering een tafel, gegarandeerd! U kunt eindelijk eens uw smaakpapillen echt laten verwennen.
Breng ook een bezoek aan de overdekte markt van San Juan, waar diverse culinaire hoogstandjes worden gepresenteerd en geserveerd.  Mallorcaanse, Spaanse en internationale gerechten, speciale kruiden en verse groenten en fruit zijn in overvloed aanwezig, daarnaast kunt u heerlijk babbelen met de lokale bevolking.

De hoofdstad van het eiland, Palma, biedt  onbeperkte  mogelijkheden om te winkelen, zelfs in de winter. Veel winkels en leuke boetiekjes zijn te vinden in het pittoreske gedeelte van Palma, in dit gedeelte kunt u naast souvenirwinkeltjes  ook alle filialen van top modemerken vinden. Een boetiek wil u nog adviseren, wilt u iets exclusief bemachtigen, ga dan eens naar Chrissy's Closet. U vindt er uitzonderlijke accessoires, prachtige schoenen en exotische tassen. De laatste trends vindt u ook in vele andere boetieks, Palma is echt een waar shopping paradijs.

Onder actieve sporters is Mallorca in de winter niet langer een geheime tip. Vooral fietsers komen graag in de winter naar Mallorca. Echt geweldig fietsen kunt u in de steden en omgeving van Alcudia, Cala d'Or en Cala Millor. Urenlang rijden door de bergen, prachtige landschappen en de Middellandse Zee is hier altijd in het zicht. Voor beginners biedt vooral een fietstocht door het achterland van Cala Millor voldoende vertier. Hier gaat het door verschillende plaatsen zoals Arta, Son Severa en Sa Coma.

Ook wandeltochten zijn een populaire activiteit in de wintermaanden. Talrijke wandelpaden met een prachtig uitzicht garanderen een avontuurlijk uitje. Ik adviseer u om een goede gids te huren. Mijn favoriete wandeling voert van Andratx naar de Serra Garrafa. Het traject kent diverse beklimmingen en afdalingen en is super gevarieerd, met een fenomenaal uitzicht over Andratx.

Naast fietsen en wandelen biedt Mallorca winterse activiteiten, zoals golf, duikcursussen en een groot aantal indoor sporten die worden georganiseerd door vele hotels.

Op het eiland Mallorca vindt u weinig toeristen in de periode november tot en met februari. Zowel hotels als vliegtickets zijn soms wel 50% goedkoper. In Mallorca is de winter veel milder dan in noordelijke gedeelte van Europa. Op Mallorca is zelfs 15-20 graden mogelijk, eind november is de watertemperatuur gezakt tot iets onder 20 graden. Toch biedt de Mallorcaanse winter nog vele uren zon. Vanaf december dalen de temperaturen net onder de 10 graden Celsius. Sneeuwen doet het zelden op Mallorca. Als u de juiste periode heeft gekozen, kunt u in de winter genieten van een heerlijk rustig verblijf.