Aucanada op Mallorca

Het mooie villadorp Aucanada, dat gedeeltelijk op een helling is gebouwd, belooft een rustige vakantie met uitzicht op de baai van Alcudia en het kleine offshore-eiland Alcanada met zijn vuurtoren. Een 18 holes golfbaan biedt golfers de beste omstandigheden.

De golfbaan breidt zich uit op de helling en begeleidt de spelers met een fantastisch uitzicht over de baai. Daarnaast ligt de golfbaan direct aan zee en is daarmee uniek op Mallorca.

Een dennenbos begint aan de rand van de nederzetting Aucanada en eindigt op een smal, zacht glooiend kiezelstrand. De pijnbomen zorgen voor natuurlijke schaduw en zijn erg populair bij gezinnen met kinderen die willen picknicken. Het offshore-eiland Alcanada kan worden bereikt door te zwemmen of te voet (de zee is slechts ongeveer 1,50 m diep). Op het onbewoonde eiland met een vuurtoren kun je zonnen op een grote rots of juist grote schepen in de verte bekijken. Auto's kunnen geparkeerd worden op een parkeerplaats naast het strand.

Een verblijf in het kleine kustplaatsje Alcanada belooft een rustige, ontspannen vakantie. Het ligt in het noordoosten van Mallorca direct aan de ruime baai van Alcudia en bestaat voornamelijk uit vakantiehuizen en indrukwekkende villa's. Hotelkastelen en massatoerisme zoekt u hier tevergeefs.

Vooral gezinnen en individuele toeristen voelen zich thuis in Alcanada. De twee idyllische stranden van het dorp zijn nooit overvol en bieden een prachtig uitzicht op de kristalblauwe Middellandse Zee en het offshore-eiland Illa d Alcanada met zijn kleine vuurtoren. De golfbaan Club de Golf Alcanada is tot ver buiten de grenzen van Mallorca bekend. Ingebed in een natuurgebied met vrij uitzicht op zee, is het een van de mooiste golfbanen van Europa.

Een populair ansichtkaartmotief is de romantische vuurtoren Alcanada, die in 1861 werd gebouwd en nog steeds actief is. Het torent hoog boven het dennenbos uit op het onbewoonde eiland Illa dAlcanada, dat op slechts 150 m van de kust ligt.

Afhankelijk van het tijdstip van de dag hangt hier een heel bijzondere sfeer. Overdag kun je heerlijk ontspannen in de zon, in het maanlicht zie je de lichtjes van de vuurtoren en het dorp schijnen.

Direct tegenover het eiland ligt een smal, 200 m lang kiezelstrand. Gezinnen genieten van de rustige omgeving, de schaduw van pijnbomen en het zacht glooiende, heldere water. In het westen van Alcanada is er een tweede baai, Playa Cala Ponset, met een klein zandstrand en ook gemakkelijke toegang tot de Middellandse Zee. Een strandbar zorgt voor de nodige verkoeling tussendoor. De 18 holes golfbaan Club de Golf Alcanada is niet alleen razend populair bij golfers.

Ook natuurliefhebbers zullen genieten van de golfbaan, die ideaal is ingebed in het landschap. Naast de typische mediterrane vegetatie van olijfbomen, dennen en eiken, kunt u hier ook verschillende diersoorten observeren, zoals wilde fazanten.

De golfbaan ligt midden in een natuurgebied, is absoluut geluidsarm en biedt tevens een fantastisch uitzicht op de baai van Alcudia en het kleine eiland Illa dAlcanada met zijn vuurtoren. De havenstad Puerto de Alcudia en het historische centrum van Alcudia liggen op slechts een steenworp afstand van Alcanada. In Puerto de Alcudia kunt u zich vermaken met tal van recreatie- en winkelmogelijkheden. Bij bezoek; Alcudia, dat wordt beschouwd als de oudste stad van Mallorca, is vooral de moeite waard om de historische en culturele bezienswaardigheden te bezoeken. 

Hier vindt u exclusieve finca's, mooie vakantieappartementen en geselecteerde vakantiehuizen rond Alcudia.