Cala Millor tips

Voor de meeste mensen is het strand de belangrijkste reden om Cala Millor te bezoeken, maar je hebt ook de keuze uit restaurants, nachtbars, levendige nachtclubs, tal van winkels om te snuffelen en allerlei watersporten. Als je van het buitenleven houdt, mis dan niet de kans om terug te keren naar de natuur op de beschermde landtong van Punta de n'Amer of in de mythische Drakengrotten (Cuevas del Drach). 

Er zijn ook tal van gezinsvriendelijke activiteiten in de omgeving, van een plons op de waterglijbanen in Hidropark tot het kijken naar de dolfijnenshow in Marineland. En tot slot, om te zeggen dat je Mallorca echt hebt 'gedaan', moet je gewoon een bezoek brengen aan Palma, de verfijnde hoofdstad van het eiland; het is gemakkelijk te bereiken vanuit Cala Millor.

Cala Millor, gelegen aan de oostkust van Mallorca in het district Son Servera, is een levendige badplaats, waardoor het een geweldige plek is om te bezoeken als u op zoek bent naar een serieus nachtleven. Of je nu wilt genieten van leuke karaokebars, gezinsvriendelijke locaties of bloeiende nachtclubs, het nachtleven van Cala Millor biedt voor elk wat wils.

Ga naar het stadscentrum als je op zoek bent naar een rustiger avondje uit. Hier vindt u tal van bars en restaurants waar u kunt genieten van een cocktail en een diner, gevolgd door een wandeling langs de kust. Laten we een duik nemen in de beste uitgaansgelegenheden die Cala Millor te bieden heeft met een paar van onze favorieten.

Nachtleven

Hoewel het nachtleven van Cala Millor bruist, is het niet zo gek als in Magaluf. Er zijn talloze bars, nachtclubs en karaokebars waar jij zeker van een feest kunt genieten, dus je kunt ontsnappen aan de drukte als je wilt, of wat moves tonen op een volle dansvloer, terwijl top-dj's de nieuwste deuntjes draaien.

Als u echter een avondje uit met de kinderen wilt, ga dan naar de promenade waar u een van de vele plaatsen kunt bezoeken die gezinsvriendelijk entertainment, amusement en arcades bieden.

Als je de hele nacht wilt feesten, ga dan naar een van de vele nachtclubs en bars verspreid over de stad. Hier kunt u profiteren van een aantal geweldige drankjes terwijl u danst tot het ochtendgloren. Het maakt niet uit waar je terechtkomt; je zult zeker een avond hebben die je nooit zult vergeten.

Bars

Als u op zoek bent naar enkele van de beste bars in Cala Millor, dan mag u de Sanddancers Bar niet missen. Op de een of andere manier slagen ze erin om aan ieders behoeften te voldoen, van jong tot oud. Van retro deuntjes uit de jaren 60 tot de nieuwste hitparades, deze bar speelt een verscheidenheid aan muziek. Ze staan ​​ook bekend om hun leuke quizzen in pubstijl, karaoke-avonden en uniek live-entertainment.

Er is ook de Rose & Crown, die de moeite van het bezoeken waard is. De levendige DJ, die blijkbaar ook parttime cabaretier is, is geweldig. Zijn pittige humor zal zeker een glimlach op je gezicht toveren. Het eten is ook uitstekend als je op zoek bent naar 'echte' zelfgemaakte frites en andere heerlijke gerechten met een pub-thema.

Bar Rafael is vooral bekend als een 'verborgen parel'. De sfeer is geweldig, het eten is heerlijk en het personeel biedt een fantastische servicekwaliteit. Het is de perfecte plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een meer rustige omgeving, tapas van topkwaliteit en zomerbarbecues.

Nachtclubs

Als Latin muziek jouw soort sfeer is, dan is La Havana Nightclub de locatie voor jou. Doe wat onderzoek en kijk welke themafeesten ze hebben gepland. Hun  DJ's zijn fantastisch en zorgen ervoor dat het feest de hele nacht doorgaat. Als je tijdens de zomermaanden op bezoek bent, zult u blij zijn te horen dat deze club elke dag open is van 23.00 uur tot 06.00 uur, dus het is de ideale plek om te eindigen voor een hele nacht danssessie.

La Havana Nightclub biedt bediening aan tafel; we raden u echter ten zeerste aan om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen. U kunt helaas niet altijd upgraden naar bediening,  aan de deur.

Er is ook Disco Karussell; deze nachtclub bestaat al sinds 1965. Gedurende zijn tijd hebben de gastheren zeker het een en ander geleerd over het geven van een goed feest. Hier kun je naast eersteklas entertainers genieten van de meest verse zomerliederen. Clubbezoekers kunnen vaak optredens zien van illusionisten, hypnotiseurs en exotische dansers met een Caribisch en Braziliaans thema.

Bootfeesten

Ga de zee op en beleef een van Mallorca's beroemde bootfeesten. Er zijn een paar cruises die vertrekken vanuit Calla Millor, dus kijk goed rond en boek de beste deals. Er zijn ook tal van andere opties in Magaluf, dus als je meer wilt genieten van een feest in drank-cruisestijl, dan is dat de plek om naartoe te gaan.

Een tocht door de Cuevas del Drach (Drakengrotten) is een absolute must als je op vakantie bent in Cala Millor. Ze zijn in Porto Cristo, dat slechts ongeveer 20 minuten buiten de stad ligt, dus mis je kans niet om deze ongelooflijke natuurlijke attractie te zien.

Er hangen oude stalactieten aan de plafonds en een enorm ondergronds meer dat wordt beschouwd als een van de grootste ter wereld. Je tour bevat meestal klassieke muziek die live op het meer wordt gespeeld als onderdeel van een magische klank- en lichtshow en je kunt een boottocht maken om de grotten ook vanuit een andere hoek te bekijken.

De Drakengrotten zijn niet het enige wat je kunt doen in Porto Cristo. Dit was een van de meest populaire badplaatsen op Mallorca voordat Cala Millor ontstond, dus het is een geweldige plek om een ​​paar uur door te brengen. Terwijl u daar bent, kunt u een wandeling maken langs de kliffen en het rustige strand en de haven bezoeken.

Laat opblijven

Met een scala aan bruisende bars, clubs en een gezellige eetcultuur, wordt het zomerse nachtleven van Cala Millor door Tripadvisor-gebruikers op nummer twee gerangschikt om te doen. Het begint pas echt om 22.00 uur en de sangria stroomt door tot het ochtendgloren, dus het is perfect als je de hele nacht wilt feesten. Je bent vrijwel gegarandeerd van een levendig avondje uit als je dat wilt. Je kunt kiezen uit Britse bars waar je kunt poolen of voetbal kijken, Spaanse bars die tapas of barbecuegerechten serveren, bars met dj's, bars met karaoke "de lijst gaat maar door. Als uit eten gaan meer jouw ding is, is het gebied rond de promenade waar je een hele reeks internationale favorieten vindt. Er is hier een menu voor iedereen, maar als je zin hebt in een meer traditionele ervaring, kijk dan uit naar de lokale restaurants weggestopt van het bruisende voetgangersgebied. Hier worden uw smaakpapillen geprikkeld door Mallorcaanse en Spaanse specialiteiten, zoals geroosterd speenvarken. Net als de bars blijven restaurants in Cala Millor hun klanten tot laat bedienen, maar maak je geen zorgen als je liever eerder eet dan de Mallorcanen, want ze openen hun deuren op tijd.

Marineland Mallorca

De waggelende kolonie schattige Humboldt-pinguïns is slechts een van de hoogtepunten van het Marineland-aquarium en dierenpark. Hier leeft een bont gezelschap van zeeleeuwen, dolfijnen, haaien, roggen, apen, tropische reptielen en kleurrijke vogels.

Je kunt de dieren in actie zien en meer over ze te weten komen tijdens de verschillende shows en voedertijden, dus het is een briljante manier om de kinderen bezig te houden (en opvoeden, maar vertel ze dat niet). Neem hun zwemspullen mee, want er is een kinderbad voor als ze verkoeling nodig hebben.

Een dagje relaxen op het strand is een dag goed besteed in Cala Millor. Het zand is erg zacht, de zee is een prachtige tint turkoois en de boulevard aan het water heeft alle winkels en cafés die je de hele dag van brandstof willen voorzien. Je zult het zeker nodig hebben als je besluit volledig gebruik te maken van de beschikbare watersporten, aangezien je vrijwel alles kunt doen, van het huren van een waterfiets tot leren windsurfen.

Maar als dat veel te energiek klinkt voor een warme dag, dan zijn er voldoende ligstoelen op het strand of, voor een veel rustiger sfeer, verkiest u misschien het strand van het naburige Cala Bona. Het strand van Cala Millor is perfect voor een familiedag, aangezien het water ondiep is en bewaakt wordt door strandwachten. Naast spetteren in de zachte golven, kunt u een kijkje nemen in de onderwaterwereld tijdens een boottocht met glazen bodem of samen gaan snorkelen.

Het zal je misschien verbazen te horen dat dit deel van de oostkust van Mallorca er slechts een paar decennia geleden heel anders uitzag. Als u een wandeling maakt in het natuurreservaat Punta de n'Amer, kunt u een idee krijgen van hoe het was voordat het resort werd ontwikkeld en de eenzame 17e-eeuwse uitkijktoren zien die nog steeds op de landtong staat.

Dagtocht naar Palma de Mallorca

De hele vakantie op het strand relaxen is niet voor iedereen weggelegd, en als je zin hebt in een culturele fix op Mallorca, dan is er één plek die je meteen te binnen schiet: Palma de Mallorca. Gelegen tussen de levendige resorts aan de zuidkust van het eiland en op een uur rijden van Cala Millor, is Palma de hoofdstad van het eiland en het is schitterend. Stijlvol, kosmopolitisch, zelfs glamoureus; de stad vormt een verrassend contrast met de relaxte strandvibe van Cala Millor.

Palma is een populaire plek voor een stedentrip, dus misschien kom je nog een keer terug als je eenmaal hebt geproefd van de designerwinkels, het uitzicht vanaf de boulevard en de schilderachtige straatjes van de oude stad en de oude Arabische kwartaal. Wat betreft de details, er zijn een paar must-sees.

Met uitzicht op de enorme jachthaven ligt La Seu, een van de beroemdste (en meest fantastische) bezienswaardigheden van de stad, een gotische kathedraal waarvan het interieur een make-over heeft ondergaan door Antoni Gaudi, de modernistische architect die het meest bekend is om zijn werk in Barcelona.

Vlakbij vind je het 13e-eeuwse Almudaina-paleis, een prachtig Arabisch gebouw aan het water.

Palma is vooral een stad om zelf van te genieten, dus probeer niet van plaats naar plaats te rennen, anders mis je misschien wat van zijn unieke charme.

Wordt Cala Millor uw volgende bestemming op Mallorca, via deze link vindt u de beste aanbiedingen.