Canyoning op Mallorca


Canyoning is een vrijetijdsbesteding boordevol actie te midden van een wereld van rotsen en water, terwijl de adrenaline begint te stromen tijdens een van de spannende tochten die je ooit door nauwe kloven zult proberen. Dit is een van de ultieme tests voor een fan van extreme sporten op Mallorca.

Canyoning Mallorca: het water volgen

Het geheim dat Mallorca meer te bieden heeft dan alleen strand, sangria en de hele nacht dansen, wordt stilaan bekender. De adembenemende landschappen met het ruige Tramuntana-gebergte in het noordwesten vormen het decor voor spectaculaire buitenactiviteiten zoals canyoning. Op deze tochten volg je het pad van het water, dat in de loop van miljoenen jaren diepe kloven de bergen in heeft gegraven.

Tussen torenhoge kliffen waad je door het ijskoude water van bergbeekjes, die op sommige plekken tot je heupen komen. Abseil van 20 m hoge rotswanden tot je in de rotspoelen op de bodem belandt. Sommige hoeken en gaten kun je alleen door het water bereiken, terwijl andere zo donker zijn dat je een hoofdlamp nodig hebt.

Begeleide canyoning-tochten op Mallorca

Canyoning op Mallorca staat garant voor spanning, sensatie en fysiek uithoudingsvermogen te midden van prachtige natuurlijke landschappen. De vraag naar buitentoerisme is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen en begeleide canyoning is booming. Talloze touroperators bieden canyoning aan in de Serra de Tramuntana onder deskundige begeleiding van een lokale gids.

De groepen bestaan normaal gesproken uit maximaal acht personen en worden toegewezen op basis van de ervaring en de huidige conditie van de deelnemers. Terwijl de tochten voor gevorderde canyoners hoge eisen stellen aan het uithoudingsvermogen en de conditie, zijn de familietochten veel rustiger. Springen in metersdiepe poelen, abseilen van steile wanden en zwemmen in rotspoelen staan ​​niet op het programma voor gezinnen.

Materiaal wordt geleverd door de organisator

Als je wilt deelnemen aan een begeleide canyoning-tour op Mallorca, hoef je geen driecijferige bedragen aan uitrusting uit te geven, aangezien alle uitrusting wordt geleverd door de organisatoren. De belangrijkste items zijn een wetsuit en een helm. Het materiaal van het wetsuit houdt het lichaam warm tijdens het canyoning. Dit is belangrijk omdat het water uit de bergbeekjes verrassend koud is. Daarnaast zijn riemen, touwen en karabijnhaken aanwezig. Optioneel bieden sommige outdoor-organisatoren schoenen te huur aan tegen een kleine vergoeding. Het enige waar je aan moet denken is dat je wat droge kleding hebt voor daarna, want geen enkele vezel van je kleding zal meer droog zijn. Hetzelfde geldt voor schoenen. Als u uw eigen schoenen met loopzool gebruikt, dient u droog schoeisel in uw bagage mee te nemen.

Canyoning-kloven op Mallorca

Lokale touroperators bieden canyoning-tochten van verschillende moeilijkheidsgraden aan in verschillende kloven. Torrente Coanegra is ideaal voor beginners. De canyon is gelegen nabij het dorp Orient en heeft verschillende poelen, die vooral na regen goed gevuld zijn. Voor een beetje meer uitdaging is er de tour door Torrente de Na Mora - dit omvat springen in de poelen, abseilen en klimmen. Het hoogtepunt van een van deze tours is dat als het weer het toelaat, de tour eindigt bij Sa Fosqueta, waar je de kloof verlaat en in de turquoise Middellandse Zee springt. Torrente Sa Fosca is een soort ruwe diamant tussen de kloven en combineert het hele scala aan canyoning-activiteiten over een lengte van 6,5 km. De uitdagende tocht is geclassificeerd als moeilijk en mag alleen worden aangepakt door ervaren en fitte canyoners.