Landgoed en klooster Son Marroig aan de westkust van Mallorca

Het landgoed Son Marroig troont op de kliffen tussen Valldemossa en Deià, hoog boven het diepblauwe oppervlak van de Middellandse Zee. Het complexis een van de meest romantische plekjes aan de westkust van Mallorca en biedt een overweldigend uitzicht over de ruige kuststreek.


Son Marroig - herenhuis in renaissancestijl.

De oudste gebouwen op het landgoed Son Marroig dateren uit de 15e en 16e eeuw en zijn gebouwd in renaissancestijl. In 1870 kocht de Oostenrijkse aartshertog Ludwig Salvator het pand en verplaatste zijn levenscentrum naar het Balearen. De onderzoeker en natuurliefhebber liet een mediterrane tuin aanleggen en een witmarmeren paviljoen op de kliffen boven de zee.

Het dak van het paviljoen wordt gedragen door witte zuilen en vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over het kustlandschap. Het landgoed Son Marroig is sinds 1927 opengesteld voor het publiek. In het hoofdgebouw is een museum dat inzicht geeft in het leven en werk van Ludwig Salvator. Naast historisch meubilair werden de kamers ingericht met kunstwerken en eigentijds meubilair.

Tuinen en klooster

De charmant ontworpen tuinen van het landgoed Son Marroig zijn ideaal voor een wandeling. Oude steeneiken en knoestige olijfbomen omzomen de paden en op veel plaatsen opent zich een prachtig uitzicht op zee. De tuin dient ook als startpunt voor een wandeling naar de kust. Voor de afdaling over stenige paden moet je ongeveer 30 minuten uittrekken. Niet ver van het landgoed ligt het Miramar-klooster, dat een van de favoriete plekken van de aartshertog was.

Tijdens de renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden aan zijn eigendom liet hij talloze paden door de bergen en verschillende uitkijkplatforms aanleggen. Tegenwoordig kunt u vanaf deze punten de adembenemende schoonheid van de Serra de Tramuntana bewonderen. Via het bergdorp Valldemossa kun je bij deze Mallorcaanse attractie komen. Het pand ligt aan de weg naar Deià en de oprit eindigt bij een parkeerplaats waar u uw huurauto kunt parkeren.