Mallorca in mei


Mallorca in mei is een goed alternatief als je het eiland Mallorca wilt bezoeken. Het seizoen is net begonnen en de accommodaties zijn nog niet vol.

In mei zijn alle restaurants en attracties al open en begint het warm te worden. Deze hitte is niet te vergelijken met die van juli of augustus en daarom is mei ideaal voor vakanties op Mallorca met kinderen.

Er zijn veel redenen om het eiland deze maand te bezoeken en hier volgt een opsomming.

Weer op Mallorca in mei

De lente is op zijn mooist op het eiland Mallorca tijdens de maand mei, waardoor het een zeer aangename tijd is voor een ontspannen vakantie. De temperaturen lopen constant op, met gemiddeld vijftien tot zestien graden Celsius aan het begin van de maand en achttien tot twintig graden Celsius eind mei. De maximum temperaturen kunnen tussen de 22 graden en 25 graden liggen. Er worden soms hogere temperaturen geregistreerd en het kan ook meerdere dagen regenen.

De laagste temperaturen liggen tussen de tien en veertien graden. Er zijn deze maand meestal geen lagere temperaturen of koude periodes. De watertemperatuur is gemiddeld achttien graden; hoewel het koel is, kunnen we een duik nemen in de zee. Zoals gezegd is mei geen regenmaand, maar er is 30 procent kans dat het deze maand gaat regenen.

Wat betreft de uren daglicht, er zijn ongeveer twaalf uur per dag in mei. Overdag kun je lichte kleding dragen zoals een t-shirt of korte broek, en 's avonds kun je kleding met lange mouwen of een kort of dun jasje dragen.

Waar te gaan op Mallorca in mei

Mallorca heeft veel te bieden in de maand mei. Alle toerisme- en vrijetijdsbedrijven zijn in bedrijf en men kan alle toeristische plaatsen bezoeken.

De meest aantrekkelijke landschappen en stranden liggen in het midden van het eiland richting het noorden. Bijvoorbeeld Cala de San Vicente, Formentor, Pollensa, Acudia, Capdepera, Cala Rajada, Playa de Muro en Can Picafort. Ook de stranden van Sa Calobra en Puerto de Sóller zijn een aanrader. Iets verderop tonen we andere voorbeelden van stranden die in mei op het eiland te bezoeken zijn.

Palma de Mallorca in mei

Palma de Mallorca is erg aantrekkelijk. In mei is de kathedraal echt prachtig en verdient een gedetailleerd bezoek. Daarnaast zijn er op een paar meter afstand gebouwen van grote architectonische waarde met prachtige binnenplaatsen.

Een bezoek aan Mallorca in mei is ongetwijfeld een goede gelegenheid om het eiland te leren kennen en te genieten van de aangename temperaturen, zonder de drukte van het hoofdseizoen.