Cala d'Or tips

Cala d'Or is misschien wel een van de rustigste badplaatsen van Mallorca, maar het is niet alleen voor gezinnen. Als u op zoek bent naar een ontspannen vakantie met een grote keuze aan stranden, dan is dit iets voor u. U kunt zich uitstrekken op het zand van de kleine baaien in Cala d'Or  of naar het nabijgelegen natuurreservaat aan de kust, Parc Natural de Mondrago, gaan.

Avonden uit zijn ook vrij rustig, maar er is een nachtleven als je dat wilt, of je nu de voorkeur geeft aan elegante cocktailbars of levendige karaoke. Maar over het algemeen draait het leven in Cala d'Or vooral om de zee, of je er nu naar kijkt vanuit een restaurant aan het strand of erin speelt tijdens een duiktrip.

In het gezinsvriendelijke Cala d'Or is het meestal vrij rustig en kalm, dus wat doe je als je trek krijgt in karaoke of wat livemuziek? Je gaat naar The Square in het hart van het resort. Je vindt er geen nachtclubs, maar wel een leuke sfeer en een keur aan bars die tot in de vroege uurtjes open zijn. Er zijn hier ook plekken om wat te eten, dus het is een goede plek voor een ontspannen avondje uit, want alles wat je nodig hebt ligt dicht bij elkaar.

Dit centrale deel van Cala d'Or is ook goed voor een familie-avondje uit, aangezien kinderen in de meeste restaurants welkom zijn. Naast The Square vindt u restaurants langs de autovrije hoofdstraat. Als u meer in de stemming bent voor een rustig drankje, misschien met een romantisch uitzicht, dan zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan de meer verfijnde sfeer van de cocktailbars aan de haven in de jachthaven.

Parc Natural de Mondrago, een van de beste plekken om tot rust te komen, is perfect voor zonaanbidders, wandelaars en natuurliefhebbers. In dit prachtige natuurreservaat met zijn baaien, wetlands en vogels voelt het alsof je er even helemaal tussenuit bent, zelfs als je niet afdwaalt van het zand van een van de afgelegen stranden van het park.

Cala Mondrago en S'Amarador zijn misschien wel de bekendste stranden; ze zijn misschien een beetje afgelegen, maar je kunt nog steeds ligbedden en parasols huren als je je wilt uitstrekken en naar de zee wilt luisteren, beide stranden hebben ook een café.

Zelfs als je denkt dat je al je tijd zult doorbrengen met ontspannen op het zand, zorg er dan voor dat je ander schoeisel dan teenslippers meeneemt. De wandelpaden voorbij de duinen naar de kliffen en de pijnbomen zijn erg verleidelijk. Je zult ook merken dat een deel van de rotsachtige grond rond de stranden erg ongelijk is en dat je deze moet oversteken als je aankomt.

Je kunt vanuit Cala d'Or wandelen naar Parc Natural de Mondrago als je zin hebt in een lange wandeling en de zon niet te sterk is, maar het is beter om per boot, bus of auto te reizen; vooral als je de paden wilt verkennen als je daar aankomt.

Als u van stranden houdt, zult u dol zijn op Cala d'Or. Het heeft er meerdere, allemaal klein maar perfect gevormd met zacht zand en helder water. Ze bevinden zich in kleine baaien ('cala' genoemd in het Spaans), waardoor je een beschutte plek hebt om te zwemmen en snorkelen.

Zorg ervoor dat je jezelf trakteert op wat tijd in Cala Gran, de grootste van de stranden van Cala d'Or en een van de mooiste van heel Mallorca. Zoals de meeste cala's heeft ook Cala Gran een eigen miniresort met winkels, bars en restaurants, dus je bent helemaal klaar voor een dagje aan zee. Er zijn ook watersporten en ligstoelen te huur, en u kunt ook boottochten maken vanaf het strand.

U kunt ook wat tijd doorbrengen met ontspannen op Cala Ferrera (dit strand is bekroond met een Blauwe Vlag voor reinheid), het witte zand van Cala Esmeralda of het meer afgelegen Cala Serena. Of als u zin ​​heeft in wat tijd op het strand na alle jachten in de jachthaven te hebben bekeken, dan bent u niet ver van het strand van Cala d'Or. Het is gemakkelijk om een ​​van de stranden van het resort te bereiken met de toeristische minitrein door Cala d'Or, met de open bus die in de zomer rijdt, of met de watertaxi.

Er zijn verschillende jachthavens in Cala d'Or, maar de grote in het hart van dit alles is misschien wel het meest bekende kenmerk van de badplaats Het heet Cala d'Or Marina en je vindt het in Cala Llonga, een beschutte inham die ooit een vissershaven was, maar nu de thuisbasis is van luxe jachten en mooie zeilboten.

De jachthaven is een geweldige plek om rond te dwalen en te stoppen om het jacht aan te wijzen dat je ooit zou willen kopen en op zoek naar vis in het water. Er zijn hier ook tal van stijlvolle restaurants, perfect voor een maaltijd met uitzicht. Voor het beste uitzicht over de jachthaven terwijl u dineert, kunt u de Yacht Club zelf proberen.

De jachthaven is zo lang dat Cala d'Or zo'n beetje in tweeën wordt gedeeld. Gelukkig is er een minitrein om je benen te sparen als je van het ene gebied naar het andere wilt gaan, wat vooral handig is als je besluit dat de restaurants hier niets voor jou zijn. Er zijn tal van restaurants, bars en cafés in andere delen van het resort om uit te kiezen. Zorg ervoor dat u tijdens uw vakantie de caldereta de langosta eens probeert; deze heerlijke kreeftenstoofpot is een Mallorcaanse specialiteit..

Mallorca is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als je denkt aan duiken, maar het is er perfect voor. De zee is hier niet alleen helder, het is ook een aangename temperatuur om te blijven hangen om naar de vissen te kijken. Je vindt de belangrijkste duikcentra op het strand van Cala Gran en op Cala Ferrera, en sommige hotels hebben er ook een.

Andere populaire watersporten zijn paddleboarden en zeilen, dus u kunt uw vakantie vullen met avonturen op zee als u dat wilt. Het snorkelen is hier ook behoorlijk goed, dankzij het kalme water in de kleine baaien. Het is een van de beste dingen voor gezinnen om te doen in Cala d'Or, aangezien je urenlang in en uit het water kunt dompelen op zoek naar zeeleven.

Ook voor kinderen zijn boottochten erg leuk en er is keuze genoeg. Misschien wilt u uw eigen boot charteren (met of zonder schipper) voor een privétrip naar waar u maar wilt. Als u de kustlijn liever op het land verkent, zijn er enkele prachtige fietspaden tussen de pijnbomen. Ga picknicken en stop bij een zandstrand, of bezoek onderweg een plaatselijk café. Het is een geweldige manier om enkele van de meer verborgen baaien van het gebied te zien. U kunt zelfs naar de nabijgelegen badplaats Porto Cristo fietsen, waar u een van de beroemdste natuurlijke attracties van Mallorca vindt: de Cuevas del Drach (drakengrotten).

De Vakantiediscounter is één van de grootste aanbieders voor vakanties naar Cala d'Or .