Sant Joan-festival Mallorca 2022

 In de nacht van donderdag 23 juni op vrijdag 24 juni wordt op Mallorca traditioneel de "Nit de Sant Joan" - de nacht van de Heilige Johannes gevierd.

Op verschillende locaties op het eiland vinden activiteiten plaats, waaronder concerten, "Dimonis"-dansen, vuurwerk en gemeenschappelijke barbecues met vreugdevuren op de stranden.

Hier is een selectie van locaties en hun programma's:

Donderdag/23.6.:

Festa de la Flama bij het kasteel van Alaró: om 20.00 uur wordt de aankomst van de vlam bij het kasteel gevierd, om 21.30 uur wordt het grote Sant Joan-vuur aangestoken; om 22.00 uur concert van de groep Majava.

Fiestas de Sant Joan op het eiland:

Overal op de stranden van Mallorca worden avonden met vreugdevuren georganiseerd (alleen op de dag dat vreugdevuren op de stranden zijn toegestaan):

Deià: om 21.00 uur 's avonds van Havaneres (mediterrane liederen) in de baai van Deià. Er zijn Mallorcaanse gerechten (trampó en een drankje voor 2 euro). Het complete programma vindt u hier. 

Palma: om 20.30 uur, parade van de "Correfoc Infantil" duivelsdansen voor kinderen, gevolgd door het aansteken van het vreugdevuur. Vanaf 22.30 uur beginnen de "Correfoc" dansen met de beesten, om 23.45 uur live muziek door de band Xanguito. De evenementen vinden plaats in het Parc de la Mar. Het programmaoverzicht vindt u hier.

Muro: om 20.00 uur aankomst van de "Flama del Canigó"-vlam en het aansteken van het vuur op Plaça de Bous. Vanaf 23.00 uur live muziek en dj's op Plaça Compte d'Empúries. Het volledige programma vindt u hier.

Son Servera: Live dansmuziek vanaf 22.00 uur op Plaça des Mercat. Meer over het programma vindt u hier.

Mancor de la Vall: om 19.30 uur mis en bloemlegging in de dorpskerk; om 20.00 uur gemeenschappelijke bijeenkomst en eten op openbare pleinen en straten. Het volledige programma vindt u  hier.

Portopetro: om 20.30 uur diner in het wit bij de Oude Pier (Moll Vell), kaartjes bij de Eurocop supermarkt en de tabakswinkel. Vanaf 22.00 uur live muziek onder het motto "Nit d'havaneres" met de band "Ben Trempats" op de oude pier. Het volledige programma vindt u hier.